0 100 92 1

Test: Husqvarna Automower 315 - Beste robotgressklipper i mellomklassen

Vanskelig å stjele

Prisklasse: Mellomklasse Anb. areal: 1500 m² Maks helling: 40 % Klippebredde: 22 cm Maks. klippehøyde: 6 cm Min. klippehøyde: 2 cm Mobilapp: Ja Regnsensor: Nei Bredde (Mål): 25 mm Høyde (Mål): 51 mm Dybde (Mål): 63 mm Lydnivå: 60 dB Batteritid: 70 min Batteritype: Li-On Ladetid: 60 min Vekt: 9 kg

Hvis du har en og annen skråning på tomten, bør dette ikke være noe problem for Husqvarna 315, som kan kjøre i en skråning på opptil 40 %. Modellen har ingen regnsensor, men kan kjøre også i regnet. Husqvarna anbefaler imidlertid ikke at den får klippe hvis det er veldig vått i gresset.

For å gjøre det vanskeligere å stjele gressklipperen har den både PIN-kodelås og tyverialarm, som begynner å ule hvis gressklipperen flyttes fra tomten. Skulle den likevel bli stjålet, kan man se i appen hvor den er. Appen kan også brukes til for eksempel å planlegge klippingen og se hvordan den har kjørt i løpet av klippeøkten.

Veldig god til å ta seg fram i terreng
Automower 315 får gode karakterer i en test hos PriceRunner og er i sin prisklasse bare overgått av søskenmodellen Automower 310. Testeren berømmer den blant annet for dens utmerkede terrengegenskaper og for det faktum at den kommer med en føringskabel som hjelper roboten med å finne veien hjem igjen uten å måtte følge grensekabelen. Den beskrives også som driftssikker, stillegående og sterk.

Karakteren reduseres noe ved at karosseriet oppleves som lettripet. Testeren mener også at det hadde vært å foretrekke dersom roboten hadde mulighet for WiFi-tilkobling, ettersom den i sitt nåværende design krever at du er nær nok roboten til å få forbindelse via Bluetooth når du vil bruke appen.

  • Mobilapp
  • Veldig gode terrengegenskaper
  • Klipper bra
  • Ingen regnsensor
  • Ingen WiFi-støtte
  • Lettripet
92