0 100 95 1

Test: Husqvarna Automower 430X - Beste robotgressklipper i premiumklassen

Styr klipperen med smartklokke

Produkt: Robotgressklippere Prisklasse: Premium Anb. areal: 3200 m² Maks helling: 45 % Klippehøyde: 6 Klippebredde: 24 cm Maks. klippehøyde: 2 cm Mobilapp: Ja Regnsensor: Nei Bredde (Mål): 31 mm Høyde (Mål): 56 mm Dybde (Mål): 72 mm Lydnivå: 58 dB Batteritid: 65 min Batteritype: Li-On Ladetid: 50 min Vekt: 13 kg

Automower 430X er utstyrt med GPS-mottaker, noe som gjør at den kan kartlegge plenen og selv holde oversikt over hvor den har og ikke har klipt. Innstillinger og justeringer kan gjøres enten via det innebygde kontrollpanelet eller via en mobilapp, som også finnes tilgjengelig for Apple Watch. Den er ellers utstyrt med både PIN-kodelås og tyverialarm.

Anbefalt areal er 3200 m², og den kan håndtere en skråning på 45 grader. Dette er en stillegående maskin med et lydnivå på bare 58 desibel. I likhet med andre robotgressklippere fra Husqvarna har Automower 430X ingen regnsensor, men den tåler å kjøres i regnet.

Ikke noe problem å finne tilbake

Når batteriet begynner å gå ut, har Automower 430X tre forskjellige måter å finne tilbake til ladestasjonen på. Ladestasjonen sender ut et radiosignal som gressklipperen kan fange opp hvis den er tilstrekkelig nær. Den kan også følge enten styrekabelen eller begrensningskabelen.

Denne gressklipperen får høyest mulig vurdering fra Aftonbladet i deres test av syv forskjellige robotgressklippere. Testeren beskriver den som den beste gressklipperen i testen, selv om han har betenkeligheter med hensyn til prisen. Han har ellers ikke noe annet negativt å bemerke, da klipperen har fungert problemfritt og starter uten problemer etter vinterlagring.

Denne gressklipperen blir vår testvinner i premiumklassen.

  • Mobilapp
  • Klarer bratte bakker
  • Stillegående
  • Ingen regnsensor
95

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - April 2019
Experttest av Husqvarna Automower 430X

Aftonbladet - juni 2017
Experttest av sju robotgräsklippare