Test: Miele WMB120 - Godt med valgmuligheter - kanskje for mange?

Produkt: Vaskemaskiner Prisklasse: Premium Type: Frontmatet Energiklasse: A+++ Kapasitet: 8 kg Lydnivå: 73 dB Sentrifugehastighet: 1600 rpm Mål: 85 x 64 x 60 cm Vekt: 94 kg

WMB120 er et typisk eksempel på hvordan Miele bygger sine hvitevarer - dette er en velbygd vaskemaskin med et godt utvalg av vaskeprogrammer som gir et godt vaskeresultat.

Den har kapasitet på 8 kg, som er godkjent, og høyeste mulige energiklassifisering. Den kan selv avgjøre hvor mye vann, vaskemiddel og skyllemiddel som er nødvendig, og maskinen har også Mieles patenterte trommel, som skal være mer skånsom mot klærne enn "vanlige" tromler.

Du har mulighet til å gjøre en rekke innstillinger for hvert program, noe som gjør at du kan skreddersy i henhold til nøyaktig det som er nødvendig for plaggene du skal vaske. Maskinen har også en anti-skrukkfunksjon.

For mange programvalg?

Good Housekeeping Institute gir WMB120 gode vurderinger og trekker blant annet frem hvor stillegående maskinen er, hvor godt den vasker bomull, samt anti-skrukkfunksjonen. De mener imidlertid også at antallet vaskeprogrammer kan føles litt overveldende.

Svenske Råd & Rön gir også maskinen gode skussmål, dog ikke uten å kritisere skylleevnen og lengden på vaskeprogrammene.

  • Høyeste energiklasse
  • Stillegående
  • Skånsom trommel
  • Testerne opplevde antallet valgmuligheter som noe overveldende
88

Disse testene har vi gjennomgått

Good Housekeeping - september 2015
Experttest av Miele WMB120

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 142 tvättmaskiner