Test: Merida eSpresso 300 EQ - Beste herresykkel

Kvalitetsprodukt med høy prislapp

Produkt: El-sykkel Rammetype: Herre Modellår: 2018 Antall gir: 9 Støtdempere: Frontdempet Bremsetype: Skivebrems Vekt: 23,1 kg Spenning: 36 V Motoreffekt: 250 W Makshastighet: 25 km/t Batteritype: Li-ion Batterikapasitet: 14 Ah Ladetid: 5 timer Maksimal rekkevidde: 150 km

Denne el-sykkelen er utstyrt med hydrauliske skivebremser, noe som har både fordeler og ulemper. De gir en effektiv bremsing, uansett vær, og sliter ikke på felgen på samme måte som ikke-hydrauliske skivebremser. De er imidlertid dyrere og krever mer vedlikehold, noe som det kan være en god idé å la et sykkelverksted ta seg av, avhengig av hvor praktisk anlagt man selv er.

Flere komponenter på denne sykkelen, inkludert drivlinen og batteriet, er produsert av Shimano, som er en av markedslederne når det gjelder komponenter til elektriske sykler. Det er tre forskjellige nivåer av assistanse, og sykkelen har til og med gåassistanse. Det er ni gir å velge mellom, og Merida eSpresso 300 har både LCD-display på styret og pakkeholder. Rekkevidden er hele 150 km.

Testvinner

M3 gir Merida eSpresso 300 utmerkelsen "M3 anbefaler". De mener den yter godt, selv på ujevnt underlag, og at den gir en meget høy kvalitetsfølelse. Utstyrsnivået får også pluss i margen, da sykkelen har front- og baklys, pakkeholder samt rammelås. Videre gir testeren ros for at sykkelen er veldig stillegående og komfortabel.

Det eneste M3 har å bemerke negativt, er prisen. Denne sykkelen har det generelt dyreste prisbildet blant herremodellene vi har vurdert, og det er også få av modellene med andre rammetyper som vi har vurdert, som overstiger denne prisen. Men samlet sett blir dette likevel vår testvinner i denne kategorien.

  • Lang rekkevidde
  • Kort ladetid
  • Dyr
93

Disse testene har vi gjennomgått

M3 - augusti 2018
Experttest av elva elcyklar