0 100 92 1

Test: Husqvarna Automower 315X - Ikke så lett å stjele

Produkt: Robotgressklippere Prisklasse: Mellomklasse Anb. areal: 1600 m² Maks helling: 40 % Klippehøyde: 6 cm Klippebredde: 22 cm Maks. klippehøyde: 2 cm Mobilapp: Ja Regnsensor: Nei Bredde (Mål): 25 mm Høyde (Mål): 51 mm Dybde (Mål): 63 mm Lydnivå: 60 dB Batteritid: 60 min Batteritype: Li-On Ladetid: 50 min Vekt: 9,5 kg

Hvis du har en og annen skråning på tomten, bør det ikke være noe problem for Husqvarna 315X, som er i stand til å kjøre i bakker på opptil 40 %. Modellen har ingen regnsensor, men kan kjøre også i regnet. Husqvarna anbefaler imidlertid ikke at den får klippe hvis det er veldig vått i gresset.

For å gjøre det vanskeligere å stjele gressklipperen har den både PIN-kodelås og tyverialarm, som begynner å ule hvis gressklipperen flyttes fra tomten. Skulle den likevel bli stjålet, kan man se i appen hvor den er. Appen kan også brukes for eksempel til å planlegge klippingen og se hvordan den har kjørt under klippeøkten.

Du trenger ikke å være hjemme for å styre klipperen

Automower 315X får gode anmeldelser hos både Digital Trends og PCMag. De roser den blant annet for hvor enkelt den er å styre via mobilappen, og for hvor bra den klipper. PCMag mener at Husqvarnas mobilapp er klart bedre enn flere av konkurrentene og gir pluss for at klipperen kan styres fra hvor du enn er. Begge testerne er enige om at klipperen er veldig stillegående.

Ingen av dem har noe særlig negativt å bemerke, men Digital Trends påpeker imidlertid at den er relativt dyr, selv om den yter bra, og de er også klare på at man ikke får de samme rette, fine linjene i gresset som man får med en vanlig gressklipper. PCMag gir et lite minus for at klipperen mangler regnsensor.

Denne gressklipperen blir vår testvinner i denne prisklassen.

  • Mobilapp
  • Klipper bra
  • Klarer bratt skråning
  • Ingen regnsensor
92

Beste pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - April 2019
Experttest av Husqvarna Automower 315X

Digital Trends - oktober 2018
Experttest av Husqvarna Automower 315X

PC Mag - juni 2018
Experttest av Husqvarna Automower 315X