0 100 81 1

Test: Zanussi ZTE7101PZ - Nedskalert maskin med få funksjoner

Type: Avtrekkslufttrommel Mating: Frontmatet Energiklasse: C Kapasitet: 7 kg Lydnivå: 64 dB Mål: 85 x 60 x 60 cm Vekt: 29 kg

Zanussi ZTE7101PZ er en tørketrommel som på noen måter kan oppfattes som funksjonsfattig og nedskalert. Fremsiden gir et veldig spartansk inntrykk, med en firkantet dør uten glassrute og et kontrollpanel uten digitalt display. Den har imidlertid et relativt solid utvalg programmer; for eksempel finnes det programmer for jeans, barneklær og tørking ved lavere temperaturer.

Denne tørketrommelen har også funksjoner som automatisk deteksjon av hvor fuktig vasken er, slik at den selv kan stoppe programmet når vasken er tørr og på den måten spare energi. Energiklassen er imidlertid ikke høyere enn C, noe som ikke er uvanlig for avtrekkslufttromler.

Imponerer ikke i test

Vurderingen av denne tørketrommelen hos Råd & Rön er ikke noe særlig å skryte av. Den brister mest når det gjelder jevnheten ved tørking av syntetiske plagg og håndterbarheten. Den får nemlig direkte dårlige vurderinger for hvor lett forståelig bruksanvisningen er, hvor lett det er å velge program, hvor lett det er å fylle og tømme maskinen, og hvor lett det er å rengjøre filteret. Lydnivået trekker også ned karakteren.

Dessverre er det få ting testerne hos Råd & Rön liker, men ZTE7101PZ får likevel gode karakterer for lengden på tørkeprogrammene, overtørkingsbeskyttelsen og tørkingen av bomullsplagg til skaptørt.

  • Raske tørkeprogram
  • God tørking av bomullsplagg
  • Overtørkingsbeskyttelse
  • Mangelfull tørking av syntetiske plagg
  • Ingen digital skjerm
  • Vurderes som vanskelig å håndtere
81

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - september 2019
Experttest av 30 torktumlare