0 100 87 1

Test: Toshiba Daiseikai 8-35 - Svært energieffektiv, men ikke så stillegående

Produkt: Luftvarmepumpe Prisklasse: Mellomklasse Energiklasse kjøling: A+++ Energiklasse oppvarming: A+++ SCOP: 4,9 SEER: 8,9 Lydnivå utendørsdel: 64 db Lydnivå innendørsdel: 59 dB Fjernkontroll: Ja Partikkelfilter: Ja

En luftvarmepumpe kan være løsningen hvis det er slik at du trenger vedlikeholdsvarme for eksempel på hytta for å unngå frostdannelse. Toshiba Daiseikai 8-35 opprettholder en vedlikeholdstemperatur på åtte plussgrader, slik at du slipper å reise for å se til hytten midt på vinteren.

SCOP- og SEER-verdiene er gode, henholdsvis 4,9 og 8,9, og Daiseikai 8-35 har høyest mulig energiklassifisering, A +++, både for kjøling og oppvarming. Fjernkontrollen har en bakgrunnsbelyst LCD-skjerm, og det er også mulig å styre enheten med SMS eller via mobilapp. Dette krever imidlertid separat solgt tilbehør. Det er også en innebygd timer med 28 forskjellige valgmuligheter.

Topprangert
Daiseikai 8-35 rangeres som fjerde beste luftvarmepumpe blant 35 forskjellige modeller i Forbrukerrådets store test. Den får høye karakterer spesielt for SCOP- og SEER-verdiene, men også plusspoeng for den gode energiklassifiseringen og effektiviteten ved lavere temperaturer.

Det største minuspunktet er støynivået, der denne luftvarmepumpen rangeres blant de aller verste i testen. Men dette er også et av svært få kriterier der den får dårlige karakterer, og generelt er karakterene som sagt meget høye.

  • Meget god energiklassifisering
  • Timer
  • Gode SCOP- og SEER-verdier
  • Ikke den mest stillegående modellen
87

Disse testene har vi gjennomgått

Forbrukerrådet - juni 2015
Experttest av 35 luftvärmepumpar