0 100 90 1

Test: Stihl FS 55 - En brukervennlig ryddesag med alle kontroller på rett sted

Produkt: Ryddesager Kategori: Ryddesag Effekt: 750 W Inkluderte hoder: Tråd Arbeidsbredde: 42 cm Vekt: 5 kg Lydnivå: 108 dB

Stihl FS 55 blir egentlig beskrevet av Stihl som en gresstrimmer, men det er mulig å kjøpe et krattblad til den, og med det tilbehøret fungerer den aldeles utmerket som ryddesag. Motoren, Stihls egen såkalte 2-MIX-motor, er bygget for å generere mye kraft, samtidig som den er drivstoffeffektiv og avgir lite eksos.

Du får en god arbeidsbredde på 42 cm. Den veier relativt lite, 5 kg, og har et normalt høyt støynivå på 108 desibel. Alle kontroller er plassert på samme håndtak, slik at de alltid er lett tilgjengelige.

Bra for alt bortsett fra det groveste krattet

Denne ryddesagen ble kåret til best i test i en test utført av PriceRunner. Testeren beskriver den som veldig effektiv i lys av prisen og beskriver den som overlegen konkurrentene når det gjelder å håndtere alt bortsett fra det aller groveste krattet. Den berømmes også for sin brukervennlighet og passer bra til både høye og lave brukere.

Det eneste testeren har å bemerke, er det som er nevnt over, at den ikke klarer grovt kratt. Testeren forteller at FS 55 har problemer med stammediametre på over 3–4 centimeter.

  • Enkel å bruke
  • God arbeidsbredde
  • Relativt lett
  • Bare trimmertråd er inkludert
  • Klarer ikke grovt kratt
90

Disse testene har vi gjennomgått

PriceRunner - oktober 2019
Experttest av sex röjsågar