0 100 91 1

Test: Siemens WM14N02LDN - Vasker rent på bare et kvarter

Produkt: Vaskemaskiner Prisklasse: Budsjett Type: Frontmatet Energiklasse: D Kapasitet: 7 kg Lydnivå: 52 dB Sentrifugehastighet: 1 400 rpm Mål: 84,8 x 55 x 59,8 cm Vekt: 70 kg

Som andre vaskemaskinmodeller fra Siemens har WM14N02LDN en motor som både har lang levetid og er stille. Dette er fordi den mangler såkalt karbonbørste, som ellers er en komponent som må byttes ut med tiden, og som også forårsaker en del støy. Siemens gir 10-års garanti på motoren.

Maskinens kapasitet er litt beskjeden, 7 kg, men det er ikke uvanlig for en vaskemaskin i denne prisklassen. Det finnes et hurtigprogram på 15 eller 30 minutter, og for andre programmer kan du forkorte tiden med opptil 65 % ved å bruke den såkalte VarioSpeed-funksjonen.

Vasker bra, men kanskje litt høylytt sentrifugering
Denne modellen får generelt gode vurderinger hos Råd & Rön. Der presterer aller best når det gjelder vaskeresultatet, vannforbruket og hvor bra den sentrifugerer. Råd & Rön mener også at bruksanvisningen er lett å forstå, og at maskinen er ganske stille når den vasker.

De er ikke like nådige når det gjelder støynivået ved sentrifugering, som de mener rett og slett er elendig. De synes også at det er mer tungvint enn nødvendig å laste og tømme tøy, og skyllingen og lengden på programmene får også lave karakterer.

  • Slitesterk motor
  • 15-minutters program
  • Stille i forbindelse med vask
  • Høylytt sentrifugering
  • Mindre god skylling
91

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön
Experttest av 74 tvättmaskiner