0 100 91 1

Test: Samsung Smart Exclusive 12 - Beste luftvarmepumpe i premiumklassen

Viser alle verdier rett på mobilen

Produkt: Luftvarmepumpe Prisklasse: Premium Energiklasse kjøling: A+++ Energiklasse oppvarming: A+++ SCOP: 5,1 SEER: 9,2 Lydnivå utendørsdel: 45 db Lydnivå innendørsdel: 40 dB Fjernkontroll: Ja Partikkelfilter: Ja

Samsung Smart Exclusive 12 er en smart varmepumpe på den måten at den har innebygd Wi-Fi, noe som betyr at man kan styre den med en mobilapp. Du kan ikke bare kontrollere temperaturen, men du kan også se pumpens energiforbruk rett i appen.

Energiklassifiseringen er utmerkede A+++ for både kjøling og oppvarming, og pumpen har høy energieffektivitet helt ned til -30 °C. Lydnivået på innendørsdelen er på lave 40 dB. Filteret er montert på utsiden av enheten for å gjøre det lettere å skifte ut.

Blandede testresultater
Folksam er ikke altfor imponert over Smart Exclusive 12. Den får høye karakterer i kategoriene Energi, Garanti og Funksjon, men desto lavere vurdering innen Miljø og Forsikring. Totalkarakteren blir så lav at den ikke får Folksams "Godt valg"-merking.

Den havner på tiende plass av 35 modeller i Forbrukerrådets test av varmepumper. Den får høye karakterer for SCOP- og SEER-verdiene, men det er flere vurderingspoeng som ikke er mer enn middels høye, for eksempel på lydnivå og effekt.

Denne modellen blir vår testvinner i premiumklassen.

  • Styring med mobilapp
  • Stillegående
  • Utmerket energiklassifisering
  • SMS-styring er ikke inkludert
91

Disse testene har vi gjennomgått

Folksam - 2016
Experttest av 25 luftvärmepumpar

Forbrukerrådet - juni 2015
Experttest av 35 luftvärmepumpar