0 100 93 1

Test: Samsung QE65Q90R - Justerer bilde og lyd automatisk

Produkt: TV Prisklasse: Premium Skjermstørrelse: 65 tommer Andre tilgjengelige størrelser: 55 og 75 tommer Skjermtype: QLED Oppløsning: 2160p (4K) HDR: Ja Oppdateringsfrekvens: 60 Hz Eksempler på innebygde apper: Amazon Prime, Netflix, YouTube, nettleser Antall HDMI-porter: 4 Antall USB-porter: 3 Høyttalere: 60 watt (4.2) Strømforbruk standby/drift: 0,5 watt / 209 watt Vekt med/uten stativ: 34,7 kg / 27,8 kg VESA-type: 400x400 mm Energiklasse: B

Denne modellen er utstyrt med en QLED-bildeskjerm, en teknologi utviklet av Samsung. Dette er en skjermteknologi som har veldig god lysstyrke og fargegjengivelse, men den er generelt ikke like god på svartfarge som LED- og OLED-skjermer. Hvis du registrerer TV-en din hos Samsung, får du 10 års garanti mot innbrenningsskader på skjermen.

Med Intelligent Mode kan TV-en selv justere visse innstillinger, for eksempel lysstyrke og lyd. Den kan for eksempel fremheve dialog i nyhetssendinger og en sangers stemme tydeligere hvis du ser på en konsert.

Bildet imponerer mye

Testresultatene for denne TV-en er veldig gode. Testerne er or eksempel veldig imponert over bildet, blant annet på grunn av den utmerkede fargegjengivelsen, den gode kontrasten og de generøse synsvinklene. App-tilbudet får pluss i margen fra M3.

Lyden i de innebygde høyttalerne får ikke bare positive anmeldelser. M3 sier at lyden er klar og ren, men at den mangler fylde. Trusted Reviews liker på sin side lyden desto mer, men forteller også at de iblant har hatt problemer med bassen. What Hi-Fi? mener at bevegelsesprosessoren på denne TV-en ikke fungerer like bra som på enkelte konkurrerende modeller.

  • Utmerket bilde
  • Lang garanti mot innbrenningsskader
  • Adaptiv lyd
  • Bassen er ikke den beste
  • Noen testere har betenkeligheter knyttet til bevegelsesprosessoren
  • Dyr
93