0 100 84 1

Test: Ronneby Bruk Ultra Light Original - En ekstra tynn og ekstra lett støpejernspanne

Produkt: Stekepanner Materiale: Støpejern Diameter: 28 cm Induksjon: Ja Non-stick-belegg: Nei Opphengsøye: Ja Ildfast: Ja

Støpejernspanner er vanligvis en veldig tung type stekepanne, da selve støpejernet ofte er veldig tykt. Ronneby Bruk har med sin Ultra Light Original imidlertid hatt en annen tilnærming når de har støpt pannen for å få en tynnere og dermed lettere stekepanne.

Pannen fungerer på alle varmekilder og er ferdig innstekt med vegetabilsk rapsolje fra fabrikken, noe som gjør den klar til bruk rett ut av forpakningen. Håndtaket er kledd i silikon, men pannen tåler likevel ovnstemperaturer på opptil 220 grader.

Ikke helt optimal varmefordeling

Denne stekepannen får middels høy vurdering i en test hos Expressen Leva & Bo. At den er tynnere, er noe testeren mener er merkbart, da hun synes den er den letteste av modellene som er med i testen, og balansen beskrives også som god. Testeren vitner også om at den varmes raskt opp og beholder varmen godt.

Varmen spres imidlertid ikke jevnt over hele stekepannen, noe som resulterer i at stekeresultatet blir forskjellig avhengig av hvor i stekepannen maten har ligget.

  • Lettere enn mange andre støpejernspanner
  • Ovnfast
  • Innstekt fra fabrikk
  • Ujevn varmespredning
84

Disse testene har vi gjennomgått

Expressen Leva & Bo - mars 2018
Experttest av sju stekpannor