0 100 84 1

Test: Pirelli Ice Zero FR - God ytelse på tørt underlag, men dårligere på vått

Kategori: Piggfrie vinterdekk Rullemotstand: C Våtgrep: E Lydnivå: 68 dB

Dette dekket bruker Pirellis Ice Zero-løsning for piggfrie vinterdekk, som har som mål å gi dekket maksimal ytelse og kontroll til tross for mangelen på pigger. Dette er et dekk som er spesielt designet for å fungere godt også i kalde, nordiske forhold.

Dekkmerkingen på dette dekket må anses som bra. Rullemotstanden er C, mens våtgrepet er litt mer beskjedne E. Dekkets lydnivå er 68 dB, noe som ikke er noe utenom det vanlige. Dette er også et relativt billig piggfritt vinterdekk.

Klarer seg godt på snø

Pirelli Ice Zero FR får blandede karakterer fra testere. Aftonbladet gir det to pluss av fem mulige. De gir ros for at det har et godt grep og gir god kontroll på is. Dekket oppleves som raskt og lettkjørt på snø. Vi Bilägare og Teknikens Värld gir pluss for grepet, og for at dekket er forbedret fra tidligere år.

På den annen side mener Aftonbladet at det oppstår sladd på bakdekkene litt vel lett, og de er heller ikke veldig imponert over dekkets ytelse på våt asfalt. Vi Bilägare og Teknikens Värld klager også på dekkets håndtering av våte underlag, mer spesifikt med hensyn til vannplaning.

  • Godt grep
  • God ytelse på tørt underlag
  • Mindre god ytelse på vått underlag
84

God pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

Aftonbladet - september 2018
Experttest av 22 vinterdäck

Vi Bilägare & Teknikens Värld - november 2018 (via Expressen)
Experttest av 12 vinterdäck