0 100 77 1

Test: Panasonic CZ12SKE - Godkjent, men ikke så mye mer

Produkt: Luftvarmepumpe Prisklasse: Budsjett Energiklasse kjøling: A++ Energiklasse oppvarming: A+ SCOP: 4,1 SEER: 6,3 Lydnivå utendørsdel: 63 db Lydnivå innendørsdel: 58 dB Fjernkontroll: Ja Partikkelfilter: Ja

Panasonic CZ12SKE har oppvarming og kjøling designet i samsvar med EUs EcoDesign-kriterier, som tar sikte på å fremme produksjon av miljømessig bærekraftig teknologi. Den har en funksjon for vedlikeholdsvarme som gjør at den kan opprettholde en minimumstemperatur i for eksempel en hytte automatisk, for å forhindre frostdannelse når den står tom.

Videre er det mulig å fjernstyre denne enheten via datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Energiklassifiseringen er god - A++ for kjøling og A+ for oppvarming. Det er imidlertid konkurrenter som har høyere rangeringer. SCOP- og SEER-verdiene er gjennomsnittlige, men i alle fall godkjent.

Snubler på målstreken for "Godt valg"-merking
Denne luftvarmepumpen får generelt gode karakterer fra Folksam i deres sammenstilling av luftvarmepumper. Karakterene er høye når det gjelder hvor mange års garanti kjøperen får, og hvilken forsikring som er tilgjengelig.

Panasonic CZ12SKE er en hårsbredd fra å klare kravene for Folksams "Godt valg"-merking. Det som trekker ned, er at den får godkjente karakterer, men ikke mer, i kategoriene Energi og Miljø, som er de to kategoriene som veier tyngst. Men heller ikke i kategorien Funksjon er karakteren mer enn godkjent.

  • Fjernkontroll
  • Partikkelfilter
  • Forholdsvis lav energiklassifisering
  • SEER og SCOP ikke mer enn godkjent
77