0 100 87 1

Test: Netgear Nighthawk XR500 - Rettet mot gamere

Prisklasse: Premium Wifi-standard: 802.11ac Trådløs sikkerhet: WPA, WPA2 Minne: 128 MB RAM: 512 MB Prosessor: 1,7 GHz Overføringshastighet: 2600 Mbps Frekvensbånd: 2 Brannmur: Ja USB: 3.0 Antall LAN-porter: 4 Antall antenner: 4

Nighthawk XR500 er veldig fokusert på gaming, noe man merker godt på enkelte av funksjonene. I ruterens brukergrensesnitt kan du stille ruteren inn til alltid å koble seg til serveren som er geografisk nærmest deg, for å redusere latens. XR500 kan også automatisk registrere trafikk fra online-spill og prioritere denne trafikken for å gi en best mulig spillopplevelse.

Når det gjelder maskinvaren, har den fire LAN-porter, to USB 3.0-porter og fire avtakbare eksterne antenner. Ruteren støtter wifi-standarden 802.11ac, som er den vanligste i dag, og en god overføringshastighet på opp til 2600 Mbps over de to frekvensbåndene.

Enkel å bruke med smarte funksjoner

XR500 får 4 av 5 i karakter hos Trusted Reviews. Testeren roser blant annet ruteren for funksjonene som er rettet mot gamere, og han er også veldig glad i brukergrensesnittet. Han beskriver dette som veldig enkelt å bruke og fullt av smarte funksjoner. Ruteren beskrives også som stabil i tilkoblingen og med god hastighet.

Testeren mener imidlertid at denne ruteren ikke byr på noen blendende spesifikasjoner, og han mener at det finnes konkurrenter som kan gi bedre ytelse. Han erkjenner samtidig at gjennomsnittsbrukeren mest sannsynlig ikke merker særlig stor forskjell.

  • Stabil forbindelse
  • Dual band
  • Brukervennlig brukergrensesnitt
  • Noe stor
87

Disse testene har vi gjennomgått

Trusted Reviews - oktober 2018
Experttest av Netgear Nighthawk XR500