0 100 87 1

Test: Mitsubishi MSZ-FH35VEHZ - Beste luftvarmepumpe i budsjettklassen

Detekterer hvor du er

Produkt: Luftvarmepumpe Prisklasse: Budsjett Energiklasse kjøling: A+++ Energiklasse oppvarming: A++ SCOP: 4,8 SEER: 8,9 Lydnivå utendørsdel: 50 db Lydnivå innendørsdel: 44 dB Fjernkontroll: Ja Partikkelfilter: Ja

Denne luftvarmepumpen er ifølge Mitsubishi spesielt tilpasset varierende klima og har såkalt Hyper Heating-teknologi som gjør at varmepumpen kan gi like mye varme selv når det er kaldt ute. Den har også en lavtemperaturfunksjon på 10 °C, slik at du kan vedlikeholdsvarme for eksempel en sommerhytte.

Med såkalt Human Sensor-teknologi kan varmepumpen detektere hvor i rommet du befinner deg, og rette luftstrømmen deretter. Partikkelfilteret kan filtrere bort 99 % av alt støv og andre partikler i luften. Det er også en timerfunksjon som lar deg stille inn når du vil at varmepumpen skal starte, og ved hvilken temperatur.

Energiforbruket får gode vurderinger
MSZ-FH35VEHZ er en av modellene i Folksams store sammenstilling av luftvarmepumper, og den får blandede vurderinger. I kategorien Energi får den 13 av 17 mulige poeng, som er et utmerket tall og over grensen for Folksams "Godt valg"-merke for denne kategorien. Den får også full pott i kategoriene Garanti og Forsikring.

Samlet sett når den likevel ikke helt opp til kravene for "Godt valg"-merking, da den har hakket for lav vurdering innen kategorien Miljø, som ser på støynivået og COP-verdi ved -15 og +20 °C. Karakteren i kategorien Funksjon er heller ikke den høyeste, men det er få modeller som får høyeste karakter her.

Totalt sett blir den vår testvinner i denne prisklassen.

  • Fjernkontroll
  • Timer
  • God energiklassifisering
  • Ingen Wi-Fi-styring
87