0 100 90 1

Test: Miele WSA023 - Skånsom trommel som minimerer slitasje

Produkt: Vaskemaskiner Prisklasse: Mellomklasse Type: Frontmatet Energiklasse: B Kapasitet: 7 kg Lydnivå: 74 dB Sentrifugehastighet: 1 400 rpm Mål: 85 x 60 x 60 cm Vekt: 80 kg

Hvis du vil gjøre bruken av vaskemaskinen så effektiv som mulig, kan du kanskje ha nytte av Mieles CapDosing-system. Dette er kapsler utviklet spesielt for Mieles vaskemaskiner som doserer vaskemiddel og skyllemiddel perfekt hver gang. Du legger bare en kapsel i vaskemiddelrommet og starter programmet.

Ellers har maskinen en trommel som har en såkalt bikakestruktur, som har som formål å minimere slitasje på klærne. Maskinen justerer også vannmengden helt automatisk i henhold til mengden vask.

Hvis du har plagg som ikke er altfor skitne, men som likevel trenger en oppfriskning, er det et tyve-minutters program for nettopp det formålet. Det finnes også spesialprogrammer for ull, impregnering og utendørsplagg.

Generelt stillegående, men ikke alltid
Miele WSA023 får nokså høy vurdering av svenske Råd & Rön. De gir spesielt høye karakterer for hvor ren vasken blir, både for bomull og syntetisk ved 40 grader. De synes også at maskinen sentrifugerer veldig bra. Pluss i margen gis også for lavt vannforbruk og lavt støynivå i forbindelse med vask.

Råd & Rön mener imidlertid at maskinen ikke skyller vaskemiddelet spesielt godt ut, spesielt ikke med bomullsplagg. Lengden på programmene, energiforbruket og lydnivået under sentrifugering trekker også ned vurderingen.

  • Rask oppfriskningsprogram
  • Lavt støynivå ved vask
  • Sentrifugerer godt
  • Kunne ha skylt bedre
  • Andre programmer er noe lange
  • Høylytt sentrifugering
90

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön
Experttest av 74 tvättmaskiner