0 100 77 1

Test: Miele TDA150 C - Praktisk maskin som kunne vært mer energieffektiv

Produkt: Tørketromler Type: Kondenstrommel Innmating: Front Energiklasse: B Kapasitet: 7 kg Lydnivå: 63 dB Mål: 85 x 58 x 60 cm Vekt: 50 kg

Miele TDA150 C får generelt gode vurderinger, men er ingen vakker maskin å se på. Den har et enkelt design, med en firkantet dør uten glassrute. I likhet med mange andre tromler har den en bryter for valg av program, og den har også et digitalt display.

En ting som trekker ned vurderingen, er at TDA150 bare har energiklasse B, noe som er bemerkelsesverdig siden mange tørketromler i dag har A eller høyere, og kondenstromler er generelt ikke like energikrevende som for eksempel avtrekkstromler.

Denne maskinen har elektronisk fuktdetektering og mulighet for innstilling av en forsinket tørking på opptil 24 timer, noe som er praktisk hvis man for eksempel vil kjøre maskinen mens man er på jobben og vil ha den klar så nærme tidspunktet man kommer hjem, som mulig.

TDA150 har mulighet for å tømme vannet med slange, noe som er praktisk hvis du ikke vil tømme beholderen selv. Råd & Rön gir maskinen lav vurdering når det gjelder tørking, blant annet for hvor skrukkete vasken blir, og hvordan den håndterer bomullsplagg.

  • Tømming med slange
  • Forsinkelse
  • Lav energiklasse
77