0 100 91 1

Test: Landmann Miton PTS 4.1 - Beste gassgrill i mellomklassen

En kompetent grill som er enkel å holde ren

Prisklasse: Mellomklasse Typ: Vogn/stativ Antall hovedbrennere: 4 Hovedbrennereffekt: 4,2 kW Antall sidebrennere: 1 Type antenning: Elektrisk Grillflatens bredde: 70 cm Grillflatens dybde: 46 cm Sidebord: Ja, fast Termometer: Ja

Landmann trekker fram Miton PTS 4.1 som en grill som er forseggjort, men som samtidig er rimelig priset. PTS står for Power Thermal Spreading System, som er et system som skal gi en jevnere varmefordeling over grilloverflaten, og som finnes på flere av Landmanns modeller.

Grillristen er laget i støpejern, og under lokket er det en varmebevaringshylle. Perfekt hvis du griller større mengder mat! Det finnes også en sidebrenner, og tenningen er elektrisk, noe som kan forventes av en modell i denne prisklassen. Andre bekvemmeligheter er blant annet et innebygd termometer i lokket og et oppbevaringsskap under.

Lett å rengjøre, men forbruker mye gass
Landmann Miton får en beskjeden vurdering hos Testfakta og er faktisk den modellen som får lavest vurdering i Testfaktas test av seks forskjellige modeller. Det den får ros for, er at den er enkel å rengjøre og sikker å håndtere, og den får også nokså høy vurdering for sine grill- og varmeegenskaper.

På den annen side mener testeren at denne grillen har en tendens til å ruste, og poengsummen reduseres ytterligere ved at gassforbruket vurderes som høyt.

  • Innebygd termometer
  • Sidebrenner
  • Lett å rengjøre
  • Har en tendens til å ruste
  • Bruker mye gass
91

Disse testene har vi gjennomgått

Testfakta – maj 2018
Experttest av sex gasolgrillar