0 100 90 1

Test: Klippo Excellent - Velbygget kvalitetsmaskin

Kraftkilde: Bensin Klippeflate: 2500 m² Oppsamler: Nei Klippeteknikk: Rotorklipper Motoreffekt: 2,4 kW Klippebredde: 48 cm Maks. klippehøyde: 6 cm Antall høydemoduser: 6 stk. Lydnivå: 93 dB Vekt: 29 kg

Klippo er kjent for å bygge gressklippere av høy kvalitet med veldig god holdbarhet, og de kjennes lett igjen med sine gule, røde og svarte farger. Excellent har en god klippebredde på 48 cm og håndterer gresset ved såkalt bioklipping, der gresset finstrimles og strøs over plenen.

På det meste skal Excellent kunne klippe en plen på 2500 m² på én bensintank, noe som er imponerende. Dessverre er ikke denne modellen selvgående, men samtidig veier den mindre enn enkelte av konkurrentene. Lydnivået ligger på 93 desibel, noe som ikke er direkte stillegående, men heller ikke noe uvanlig for en bensingressklipper.

Svært velfungerende, men noe tung å håndtere

Klippo Excellent kåres til best i test av PriceRunner i deres store test av 26 forskjellige gressklippere. Den får mye ros for den gode ytelsen og byggekvaliteten, og for at den er enkel å kjøre og gjennomtenkt i konstruksjonen.

Testeren har ikke så mye å bemerke negativt, men spaken for justering av klippehøyden oppleves imidlertid som noe treg, og gressklipperens vekt gjør at den er noe upraktisk for eksempel å løfte inn i boden. Mangelen på driv i hjulene trekker også vurderingen noe ned.

  • Meget god byggekvalitet
  • God ytelse
  • Enkel å kjøre
  • Tung
  • Ingen driv på hjulene
90