0 100 87 1

Test: IVT Nordic Inverter 12 THR-N - Større, men mer effektiv

Produkt: Luftvarmepumpe Prisklasse: Premium Energiklasse kjøling: A++ Energiklasse oppvarming: A+++ SCOP: 5,2 SEER: 7,4 Lydnivå utendørsdel: 47 db Lydnivå innendørsdel: 46 dB Fjernkontroll: Ja Partikkelfilter: Ja

Ifølge IVT er denne modellen større enn andre luftvarmepumper, slik at den kan produsere mer varme og spre den over større overflater. Lydnivået er lavt, noe IVT mener skyldes at pumpen er utformet på en spesiell måte for å kapsle inn lyden.

Energiklassifiseringen er A++ og A+++ for henholdsvis kjøling og oppvarming. Varmen er trinnløst justerbar mellom 10 og 30 plussgrader, og den laveste temperaturinnstillingen passer til for eksempel vedlikeholdsvarme i et sommerhus. Innendørsdelen har støtte for Wi-Fi, slik at du kan styre den med mobil eller nettbrett.

Gode testanmeldelser
Denne modellen får nest høyeste poengsum av alle 25 modellene i Folksams varmepumpetest. Den får full pott i kategoriene Garanti, Forsikring og Funksjon (sistnevnte takket være den innebygde Wi-Fi-støtten), og også nesten høyeste vurdering innen Energi og Miljø. Den får også Folksams "Godt valg"-stempel.

Det er få ting å bemerke negativt med denne modellen. Verdiene for SCOP og SEER er gode, men enkelte modeller av andre merker har noe bedre verdier for SEER. Energiklassifiseringen er egentlig ikke noe å bemerke negativt, men det finnes konkurrerende modeller som har A+++ både på kjøling og oppvarming.

  • God energiklassifisering
  • Styring med mobilapp
  • Relativt stillegående
  • SEER-verdien er litt lavere enn for noen av konkurrentene
87

Disse testene har vi gjennomgått

Folksam - 2016
Experttest av 25 luftvärmepumpar