0 100 84 1

Test: Flymo Turbo 400 - En annerledes designet gressklipper

Produkt: Gressklipper Kraftkilde: Strømledning Klippeflate: Ikke oppgitt Oppsamler: Nei Klippeteknikk: Rotorklipper Motoreffekt: 1,5 kW Klippebredde: 40 cm Maks. klippehøyde: 4,1 cm Antall høydemoduser: 5 stk. Lydnivå: 83 dB Vekt: 8,2 kg

Flymo Turbo 400 skiller seg kanskje mest ut med sitt design. Det første man legger merke til, er at den ikke har hjul; dette er en såkalt "svevende" gressklipper som flyter rundt på en luftpute. Denne teknologien innebærer blant annet at gressklipperen kan trekkes sidelengs, ikke bare framover og bakover.

Klippebredden er på gode 40 cm, men klippehøyden på maksimalt 4,1 cm framstår litt dårlig sammenlignet med enkelte av konkurrentene. Det finnes heller ingen innebygd oppsamler, så litt raking etter klippingen kan være nødvendig. Klipperen er imidlertid ganske lett, så den skal ikke være altfor vanskelig for eksempel å stue i boden ute.

Lett å kjøre, men kommer ikke til overalt
Denne gressklipperen har fått blandede omtaler. Which? synes den er fantastisk på ujevnt eller skrånende underlag, fordi den svever i stedet for å rulle på hjul, og de synes også at den klipper godt. PriceRunner er enig i det førstnevnte og legger også til at den er billig i drift og tar liten plass.

PriceRunner gir imidlertid minus i margen for at den er ledningsdrevet, noe de mener gir en klar ulempe i forhold til de stadig vanligere batteridrevne modellene. Which? gir kritikk for at formen gjør det vanskelig å klippe i nærheten av visse hindringer, og de mener også at den ikke klipper like godt som de hadde ønsket. Which? advarer også om at man blir nødt til å samle opp det klipte gresset for hånd.

  • Lett å kjøre
  • Tar lite plass
  • Billig i drift
  • Kommer ikke til overalt
  • Mangler oppsamler
84

Disse testene har vi gjennomgått

Which? – mars 2017
Experttest av Flymo Turbo 400

PriceRunner – september 2019
Experttest av 26 gräsklippare