0 100 80 1

Test: Daikin Origo 35 - Stillegående, men noe lav energiklassifisering

Produkt: Luftvarmepumpe Prisklasse: Mellomklasse Energiklasse kjøling: A+ Energiklasse oppvarming: A SCOP: 3,83 SEER: 4,93 Lydnivå utendørsdel: 49 db Lydnivå innendørsdel: 39 dB Fjernkontroll: Ja Partikkelfilter: Ja

Denne varmepumpen bør ikke ha noen problemer med å håndtere vintertemperaturer selv på nordlige breddegrader, da den har en garantert effekt selv ved så lav temperatur som -25 °C. Denne modellen er egnet for hus opp til 125 m² og har trinnløs vedlikeholdsvarme på mellom 10 og 30 °C.

Det finnes en timerfunksjon som lar deg velge mellom fire forskjellige innstillinger på varmepumpen og for eksempel spare energi når du ikke er hjemme. Innendørsdelens varmefordelingsegenskaper gjør at du kan få varme gulv, avhengig av hvor du plasserer den. Lydnivået er forholdsvis lavt - innendørsdelen ligger på 39 desibel når den er mest høylytt.

Anbefalt av Folksam
Origo 35 utnevnes til "Godt valg" av Folksam i deres varmepumpetest. Den får gode karakterer i kategoriene Energi, Miljø, Garanti og Forsikring, hvorav høyeste mulige karakter i de to sistnevnte.

Den havner imidlertid akkurat under grensen for å få "Godt valg"-stemplet og får ikke mer enn godkjent i kategorien Funksjon. Grunnen er at fjernstyring via for eksempel mobilapp ikke er inkludert, men må kjøpes i tillegg.

  • Fjernkontroll
  • Stillegående
  • Partikkelfilter
  • Energiklasse ikke mer enn godkjent
80

Disse testene har vi gjennomgått

Folksam - 2016
Experttest av 25 luftvärmepumpar