0 100 80 1

Test: Daikin NX35 - Stillegående, men ikke den mest energieffektive

Produkt: Luftvarmepumpe Prisklasse: Budsjett Energiklasse kjøling: A+ Energiklasse oppvarming: A+ SCOP: 4,2 SEER: 5,6 Lydnivå utendørsdel: 48 db Lydnivå innendørsdel: 41 dB Fjernkontroll: Ja Partikkelfilter: Ja

Daikin NX35 er optimalisert for kaldt klima, blant annet med hensyn til hvordan avfrostingen fungerer. NX35 skal kunne gå opp til tre timer mellom avfrostingene selv ved -15 °C, og den prosessen skal i tillegg gå veldig raskt. Utendørsenheten har dessuten et varmevekslerbatteri, som er mer energieffektivt enn en varmekabel.

Innendørsdelen av luftvarmepumpen er kompakt og knapt tre desimeter høy, noe som gjør den lett å plassere. Med separat solgt tilbehør kan enheten styres med mobilen. Hele enheten er nokså stillegående, men energiklassifiseringen er bare A+, som ikke er mer enn akkurat godkjent. Det samme kan sies om SCOP- og SEER-verdiene.

Lydnivået gir pluss i margen
NX35 plasserer seg i øvre halvdel i en stor test utført av Forbrukerrådet, med 71,9 poeng av 100 mulige. Den for høye poeng spesielt for effekten og lydnivået. Folksam gir den vurderingen "Godt valg", da den får høye vurderinger innen kategoriene Energi, Miljø, Garanti og Forsikring.

Det som trekker ned karakteren i testen hos Forbrukerrådet, er hovedsakelig at SCOP-, COP- og SEER-verdiene ikke er de beste. Folksam gir trekk innen kategorien Funksjon, fordi støtte for fjernstyring ikke er inkludert, men må kjøpes i tillegg.

  • Stillegående
  • Fjernkontroll
  • Partikkelfilter
  • Forholdsvis lav energiklasse
  • SCOP og SEER ikke mer enn godkjent
80