0 100 82 1

Test: Cylinda TK 5470 - Ett program for hvert formål

Type: Kondenstrommel Mating: Frontmatet Energiklasse: B Kapasitet: 7 kg Lydnivå: 65 dB Mål: 85 x 59 x 60 cm Vekt: 36 kg

Cylinda TK 5470 er en tørketrommel som gir deg et bredt spekter av alternativer for hvordan du skal tørke klærne dine. Den har nemlig 16 forskjellige programmer for forskjellige formål, for eksempel for jeans, babyklær eller hurtigprogrammer på mellom 10 og 60 minutter. Det er også et 10 minutters luftingsprogram som kan brukes til å friske opp plaggene dine.

Døren på denne tørketrommelen er utskiftbar, så den skal kunne passe på de fleste bad uavhengig av innredningsstil. Trommelen er utstyrt med en fuktsensor som stopper programmet når tøyet er tørt. Kondensvannet tømmes automatisk med slange, slik at du ikke trenger å tenke på å måtte tømme beholderen.

Bra for bomullsplagg, men ikke like bra for syntetiske klær

Denne tørketrommelen er en av mange modeller testet av Råd & Rön, men den får ikke mer enn middels høye karakterer. Det som imponerer testerne mest, er hvor godt den tørker bomullsplagg, og hvordan det beskytter syntetiske plagg mot overtørking. Også tørketiden, den jevne tørkingen av bomullsplagg og håndteringen av vannbeholderen får nokså høye karakterer.

På minussiden får den lave karakterer for hvor lett forståelig bruksanvisningen er, og hvor lett det er å velge program. Det vurderes heller ikke som særlig enkelt å fylle og tømme maskinen, eller å rengjøre kondensatoren. Andre ting som trekker vurderingen ned, er kondensatorens effektivitet, støynivået og tørkingen av syntetiske plagg.

  • Belysning i trommelen
  • Automatisk tømming kondensvann
  • Oppfriskningsprogram
  • Å velge program oppleves som vanskelig
  • Tvilsom tørking av syntetiske plagg
  • Vurderes som høylytt
82

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - september 2019
Experttest av 30 torktumlare