Test: Broil King Baron 490 - Beste premiumgassgrill

Rikelig med brennere

Prisklasse: Premium Typ: Vogn/stativ Antall hovedbrennere: 4 Hovedbrennereffekt: 11,4 kW Antall sidebrennere: 1 Type antenning: Elektrisk Grillflatens bredde: 64 cm Grillflatens dybde: 44 cm Sidebord: Ja, fast Termometer: Ja

Broil King Baron 490 er utstyrt med hele fire hovedbrennere, en sidebrenner og en rotisseriebrenner. Hovedbrennerne er av såkalt dual tube-type, som skal gi jevnere varmefordeling. Sidebord på begge sider gir gode avlastningsflater, og det finnes dessuten opphengsmuligheter for redskaper og annet på begge sider.

Sidebordene er praktisk nok fellbare, noe som kan lette lagringen av grillen. Grillflaten er laget av støpejern, og det finnes også en varmebevaringshylle. Lokket har et innebygd termometer, og grillen er dessuten godkjent for at gassflasken kan oppbevares i skapet under, noe som er praktisk hvis du ikke vil at flasken skal stå ved siden av.

Høy kvalitetsfølelse

M3 gir denne grillen en høy vurdering. De synes blant annet at grillen føles solid, og at kvalitetsfølelsen er veldig bra. De berømmer grillen for at den har veldefinerte grillsoner, og at grillingen gjennomføres raskt og effektiv.

På den andre siden synes de det er litt vanskelig å grille ved lavere temperaturer og å få til en lav temperatur på rotisseriebrenneren. Expressen bemerker at grillen er vanskelig å rengjøre, og at termometeret viser feil temperatur. I deres rusttest oppstår det rust på lokket, sidehyllene og tennerne.

Denne grillen blir vår testvinner i denne prisklassen.

  • Høy byggekvalitet
  • Tydelige grillsoner
  • Godt med avlastningsplass
  • Vanskelig å grille ved lav temperatur
  • En tester opplever problemer med termometeret
  • Rengjøringen oppfattes som komplisert
97

Disse testene har vi gjennomgått

M3 - maj 2019
Experttest av 8 gasolgrillar

Expressen - maj 2018
Experttest av fem gasolgrillar