0 100 93 1

Test: Bosch WAU28US8SN - Beste budsjettvalg

Vaskemaskin med lang levetid og generøs garanti

Produkt: Vaskemaskiner Prisklasse: Budsjett Type: Frontmatet Energiklasse: C Kapasitet: 8 kg Lydnivå: 49 dB Sentrifugehastighet: 1 400 rpm Mål: 84,8 x 60 x 59,8 cm Vekt: 69,2 kg

Bosch WAU28US8SN er en vaskemaskin som man skal kunne ha i lang tid, da den har en børsteløs motor for ekstra lang levetid. Bosch gir til og med 10 års garanti på selve motoren. Den børsteløse motoren gjør også at maskinen er stillegående, og ifølge Bosch er lydnivået så lavt som 49 desibel.

I tillegg har den en del funksjoner som er gjenkjennelige fra andre modeller fra Bosch, for eksempel muligheten til å forkorte visse programmer med så mye som 65 %. Maskinen kan selv også justere vannmengden automatisk i forhold til mengden vask, og trommelen har et spesielt mønster for å minimere slitasje på klærne.

Generelt gode testresultater, men litt høylytt
Svenske Råd & Rön har både gode og dårlige ting å si om denne vaskemaskinen. Den får veldig høye karakterer for vaskeresultatet, både for bomullsplagg og syntetiske plagg. Råd & Rön mener også at maskinen sentrifugerer veldig bra. Det oppmålte vannforbruket er også lavt, og det samme er lydnivået ved vasking.

Lydnivået ved sentrifugering er imidlertid ikke like imponerende og får direkte dårlig omtale. Råd & Rön synes heller ikke at det er spesielt enkelt å laste og tømme klær, og de mener også at skyllingen av syntetiske plagg kunne vært bedre.

  • Veldig gode vaskeresultater
  • Lavt lydnivå ved vask
  • God kapasitet
  • Høylytt sentrifugering
  • Skyllingen oppleves som mangelfull i noen tilfeller
93

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön
Experttest av 74 tvättmaskiner