0 100 80 1

Test: Bosch GHP 5-55 Professional - Proffmaskin som kanskje ikke er veldig brukervennlig

Produkt: Høytrykksvaskere Prisklasse: Premium Kraftkilde: El-drevet Slanglengde: 8 meter Maks. trykk: 130 bar Effekt: 2,2 kW Vanntemperatur: 50° Vannforbruk: 520 liter/t Vekt: 19,4 kg

Bosch GHP 5-55 Professional er en maskin som av Bosch klassifiseres som proffmaskin, noe som også indikeres ved maskinens blå farge. Den kan oppnå et godt vanntrykk på 130 bar, og slangen har en god lengde. Maskinen klarer også å gi ekstra varmt vann på opptil 50 grader, i stedet for 40 grader som er vanligere på billigere maskiner. Den kan også pumpe vann selv fra en vannkilde uten vanntrykk.

Du får imidlertid ikke med noe annet tilbehør enn standardmunnstykket til denne modellen. Dette munnstykket er imidlertid en såkalt 3-i-1-modell. Du kan velge mellom bred eller smal stråle, og den smale strålen kan veksle mellom høyt og lavt vanntrykk. Det skal bemerkes at munnstykket monteres ved å skrus på snarere enn med noen form for hurtigfeste, som ellers er vanlig på høytrykksvaskere.

Ytelsen er god, men prisen er for høy
I en test hos PriceRunner får GHP 5-55 Professional direkte lav score. Den har høy ytelse og god byggekvalitet. Munnstykket er vinklet lengst ute, noe testeren mener gjør det lettere å vaske for eksempel under en bil.

Det ovennevnte systemet med et munnstykke som skrus på, får imidlertid mye kritikk, og testeren mener at man bør bruke polygrip for å sikre at alt sitter ordentlig. GHD 5-55 Professional får også minus i margen for at det ikke følger med noe tilbehør, og for at den helt mangler slangetrommel, noe som gjør at maskinen føles for høyt priset.

  • Bra trykk
  • Høy temperatur
  • Dyr
  • Ikke noe tilbehør inkludert
  • Ingen hurtigkobling for munnstykket
80

God pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

PriceRunner – mars 2020
Experttest av 9 högtryckstvättar