0 100 89 1

Test: Bosch Compress 8000 AA - Beste luftvarmepumpe i mellomklassen

Passer for både store og små hus

Produkt: Luftvarmepumpe Prisklasse: Mellomklasse Energiklasse kjøling: A++ Energiklasse oppvarming: A+++ SCOP: : 5,2 SEER: 7,4 Lydnivå utendørsdel: 47 db Lydnivå innendørsdel: 46 dB Fjernkontroll: Ja Partikkelfilter: Ja

Bosch Compress 8000 AA er nyttig på flere måter. Den klarer områder på opptil 250 m², som motsvarer en stor villa. Men den har også et bruksområde i for eksempel hytta, da den kan vedlikeholdsvarme hytta om vinteren og opprettholde en innetemperatur på +10 °C.

Energiklassifiseringen er veldig bra: A++ for kjøling og A+++ for oppvarming. SCOP- og SEER-verdiene er gode, og den er forholdsvis stillegående. Mulighet for fjernstyring via mobilapp finnes, men dette er ikke inkludert og må kjøpes i tillegg. Det følger imidlertid med en vanlig fjernkontroll.

Topp tre i test
Bosch Compress 8000 AA havner på tredje plass av 25 modeller i Folksams varmepumpetest. Den får nesten høyest mulig score i kategorien Energi og også veldig god vurdering i kategorien Miljø. I kategoriene Garanti og Forsikring får den høyeste mulige poengsum.

Den får også godkjent når det gjelder Funksjon, men når ikke opp til høyeste karakter siden fjernstyring er et tilvalg som må kjøpes separat. Totalt sett blir den likevel vår testvinner i denne prisklassen.

  • God energiklassifisering
  • Stillegående
  • Fjernkontroll
  • Fjernstyring er ikke inkludert
89

Disse testene har vi gjennomgått

Folksam - 2016
Experttest av 25 luftvärmepumpar