0 100 74 1

Test: Arctic Air Personal Space Cooler - En liten luftkjøler med luftrensing for små rom

Produkt: Bærbare klimaanlegg og luftkjølere Kategori: Luftkjøler Romareal: 4 m² Viftehastigheter: 3 Fjernkontroll: Nei Maks. lydnivå: 60 dB Kjølemiddel: Vann Vanntank: Ja Luftfukting: Ja Luftavfukting: Nei Luftrensing: Ja Størrelse (Høyde): 17 cm Størrelse (Bredde): 17 cm Størrelse (Dybde): 17 cm

Denne kjøleviften fungerer ved at den suger inn varm luft, for siden å bruke fordampet vann fra vanntanken for å avkjøle den. Den pumper deretter luften ut i rommet. Det er også et innebygd filter som fjerner enkelte urenheter fra luften.

Arctic Air Personal Space Cooler er en veldig kompakt og bærbar luftkjøler, men på den annen side kan den ikke avkjøle et helt rom. Ifølge produsenten kan den avkjøle et område på rundt fire kvadratmeter, som for eksempel kan fungere for skrivebordsplassen på jobben. Det er likevel fortsatt ikke et lite, bærbart klimaanlegg det handler om, men en vifte med kjølefunksjon.

Kjøler luften, men blåser ikke veldig sterkt

I en anmeldelse på bloggen Freakin' Reviews får denne kjøleviften blandet omtale. Testeren trekker fram at filteret i kjøleren er lett å ta ut når det er på tide å bytte det, og at kjøleren blåser ut merkbart kjøligere luft (mer som et klimaanlegg) enn en vanlig vifte, som vanligvis bare beveger luften rundt uten å kjøle den.

Han peker imidlertid også på at Arctic Air Personal Space Cooler ikke blåser like sterkt som en vanlig vifte, noe han mener svekker fordelen med den kjøligere luften. Han opplever også at man må sitte helt inntil kjøleren for å merke noen effekt som helst, til tross for at den skal kunne avkjøle 4 kvadratmeter.

  • Kompakt
  • Luftrensing
  • Lav pris
  • Svak blåseeffekt
  • Dårlig rekkevidde i praksis
  • Ingen fjernkontroll
74

Disse testene har vi gjennomgått

James White's Freakin' Reviews - september 2017
Experttest av Arctic Air Personal Space Cooler