0 100 85 1

Test: AEG FFB62400PW - Kan være både rask og stillegående om ønskelig

Produkt: Oppvaskmaskin Kategori: Smal oppvaskmaskin Type: Halvintegrert Kapasitet: 9 kuverter Lydnivå: 45 dB Energiklasse: A++ Justerbar overkurv: Nei Lengde (Mål): 85 cm Bredde (Mål): 44,6 cm Høyde (Mål): 61,5 cm Vekt: Ikke oppgitt Vannforbruk per oppvaskkjøring: 9,9 liter

AEGs hvitevarer har siden 1990-tallet vært eid av Electrolux, og man kan kjenne igjen en rekke funksjoner fra Electrolux` egne maskiner. Akkurat denne oppvaskmaskinen ligger imidlertid betydelig høyere i pris enn tilsvarende maskin med Electrolux-logoen på.

Noen eksempler på ting man drar kjensel på fra Electrolux-produktene, er en TimeManager-funksjon som kan halvere lengden på oppvaskprogrammet, at døren åpnes automatisk ved slutten av tørkeprogrammet, og at maskinen kan slå seg av automatisk.

Men det finnes noen ytterligere smarte funksjoner på denne oppvaskmaskinen. For eksempel kan den føle av hvor mye oppvask du har lastet inn, og hvor skitten den er, og basert på det justere vannforbruket og mengden oppvaskmiddel som skal brukes.

Satellittsprayarm for bedre skylling

Det er også mulig å velge et ekstra stillegående oppvaskprogram og et hurtigprogram som bare tar en halv time. Som hos mange av konkurrentene finnes det en forsinkelse på opptil 24 timer. Den øvre kurven har små gummitupper, som AEG kaller SoftSpikes, som skal holde glassene på plass under oppvasken. Dette kan for eksempel være nyttig for vinglass.

En nyskapende funksjon på denne maskinen er at den har en såkalt satellittsprayarm, som er en mindre, roterende spylearm montert i enden av den roterende armen i bunnen av maskinen. Denne skal gi en større spredning av vann i maskinen.

De som har kjøpt denne maskinen, er generelt veldig fornøyd med den, og flere påpeker at det er en veldig stillegående maskin, samtidig som den gir et svært godt oppvaskresultat. Vi må gi maskinen trekk for den noe høye prisen.

  • Stillegående
  • Hurtigprogram
  • Satellittsprayarm
  • Dyr
85