0 100 85 1

Test: Tefal Expertise - Beste aluminiumspanne

Sier fra når pannen er varm

Produkt: Stekepanner Materiale: Aluminium Diameter: 28 cm Induksjon: Ja Non-stick-belegg: Ja Opphengsøye: Ja Ildfast: Ja

Franske Tefal er et veletablert merke når det gjelder husholdningsartikler, og produserer i tillegg til kjeler blant annet også riskokere, frityrkokere og kjøttkverner. Deres Expertise-serie har et såkalt Titanium Excellence-belegg som er designet for å være holdbart og holde opptil tre ganger lenger enn konkurrerende belegg.

Denne stekepannen fungerer på alle typer kokeplater, enten de er basert på støpejern, induksjon eller gass. Pannen er ildfast opp til 175 grader, noe som er praktisk hvis du lager noe i stekepannen skal gjøres ferdig i ovnen. Utsiden er emaljert, og i midten av pannen er det en såkalt Thermo Spot, som blir helt rød når pannen har nådd 180 grader.

Tenk på temperaturen i ovnen

Tefal Expertise får mye ros i tester og beskrives som en prisgunstig stekepanne med god holdbarhet. Det slitesterke Titanium Excellence-belegget er sammen med Thermo Spot-teknologien blant de store plusspunktene. Videre beskrives varmen i stekepannen som jevn gjennom hele tilberedningen.

Blant de få minuspunktene er at den ovennevnte temperaturgrensen for bruk i ovn oppfattes som lav av en tester, og en annen reagerer på at lokk ikke er inkludert. Men samlet er vurderingene nesten utelukkende positive, og Tefal Expertise blir vår testvinner i denne kategorien.

  • Slitesterk overflate
  • Jevn varme
  • Thermo Spot-teknologi
  • Tåler ikke ovnstemperaturer over 175 grader
85

Disse testene har vi gjennomgått

Expert Reviews - februari 2019
Experttest av sju stekpannor

T3 - mars 2019
Experttest av tio stekpannor