0 100 90 1

Test: Synology RT2600AC - Beste mellomklasseruter

Brukervennlig grensesnitt med mange funksjoner

Prisklasse: Mellomklasse Wifi-standard: 802.11ac Trådløs sikkerhet: WEP, WPA, WPA2 Minne: 4 GB RAM: 512 MB Prosessor: 1,7 GHz Overføringshastighet: 2533 Mbps Frekvensbånd: 2 Brannmur: Ja USB: 3.0 Antall LAN-porter: 4 Antall antenner: 4

Synology RT2600AC kan virke fryktinngytende i designet med sitt svarte plasthus og fire antenner. Den har også en hel del funksjoner under skallet. Den har en dobbelkjerneprosessor på 1,7 GHz, doble frekvensbånd og doble USB porter, hvorav den ene er USB 3.0.

Installasjonen er en enkel prosess; når du kobler til ruteren for første gang, blir du automatisk sendt til innstillingene for passord og annet. Brukergrensesnittet er utformet som et Windows-lignende operativsystem og har blant annet en funksjon for nedlasting av pakker med flere funksjoner til ruteren. Disse krever imidlertid ekstern lagring i form av harddisk eller minnekort.

Favoritt hos Cnet

Synology RT2600AC får utmerkelsen "Editor's Choice" av Cnet, med den utmerkede karakteren 9 av 10. Testeren beskriver blant annet rekkevidden som veldig bra, og ruteren får gode karakterer i hastighetstesten på 5 GHz-båndet. Det brukervennlige grensesnittet og de ekstra funksjonene som kan installeres, får også mye ros.

Hastigheten på 2,4 GHz-båndet er imidlertid ikke det beste, men testeren medgir at den brede støtten for 5 GHz-bånd gjør 2,4 GHz noe utdatert og ikke en prioritet for ruterprodusenter. Testeren hadde også helst sett at det hadde vært flere LAN-porter.

Totalt sett blir denne ruteren likevel vår testvinner for mellomprisklassen.

  • Dual band
  • Brukervennlig grensesnitt med mange funksjoner
  • USB 3.0
  • Hastigheten på 2,4 GHz-båndet er ikke den beste
90

Beste pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

Cnet - februari 2017
Experttest av Synology RT2600AC