0 100 89 1

Test: Netgear Orbi RBK50 - Estetisk tiltalende mesh-enhet

Prisklasse: Mellomklasse Wifi-standard: 802.11ad Trådløs sikkerhet: WPA2 Minne: 4 GB RAM: 512 MB Prosessor: 710 MHz Overføringshastighet: 3000 Mbps Frekvensbånd: 3 Brannmur: Ja USB: 2.0 Antall LAN-porter: 4+3 Antall antenner: 6

Netgear Orbi RBK50 har hele tre frekvensbånd, ett på 2,4 GHz og to på 5 GHz. Den selges i topakning med en hovedenhet og en forlenger som Netgear kaller "satellitt". Ved å utvide hovedenheten med en eller flere satellitter oppretter du et sømløst såkalt mesh-nettverk. Ruteren støtter wifi-standarden 802.11ad, som er hakket over den ellers svært vanlige 802.11ac-standarden.

De to enhetene kan sammen dekke opp til 350 kvadratmeter. Satellitten kobles automatisk til hovedenheten og viser hvor god tilkoblingen er, ved å lyse i forskjellige farger. Via en tilhørende app er det mulig å gjøre innstillinger for eksempel for begrenset Internett-tilgang og filtre for nettsteder.

Testere opplever den som funksjonsfattig

PC För Alla har testet denne ruteren og gir den god vurdering. De liker designet, som de sammenligner med en bedre designvase. De synes også at enhetene er veldig enkle å installere, og at man får god rekkevidde og god ytelse.

De mener samtidig at det er en noe dyr ruter i forhold til hva man får, og de plasserer den i mellomklassen når det gjelder ytelse. Videre mener de at denne ruteren ikke er særlig rik på funksjoner, da den har få innstillingsmuligheter og USB-porten er for fremtidig tilkobling til ulike hjemmeautomatiseringssystemer snarere enn for tilkobling av harddisker og annet.

  • God rekkevidde
  • Tre frekvensbånd
  • Enkel installasjon
  • USB-port tillater ikke tilkobling av harddisk eller skriver
89

Disse testene har vi gjennomgått

PC För Alla - november 2016
Experttest av Netgear Orbi RBK50