0 100 95 1

Test: Neato Botvac D7 Connected - Beste robotstøvsuger i premiumklassen

Det beste Neato har å tilby?

Produkt: Robotstøvsuger Prisklasse: Premium Filter: Ultra Performance Lydnivå: 64 dB Ladetid: 150 min Bredde: 10 cm Høyde: 33,6 cm Vekt: 3,5 kg Batteritid: 120 min Mobilapp: Ja Maksflate: 460 m² Trappesensor: Ja

Bor du stort? Da kan Neato Botvac D7 Connected være noe for deg. Neato oppgir en meget imponerende rekkevidde på opptil 460 kvadratmeter. Mer enn nok for de fleste hjem!

Når Botvac D7 er ute på sin lange rengjøringsrunde, kartlegger den rommene med laser for å navigere bedre og unngå hindringer. Som andre Neato-modeller har den en D-form som gir bedre tilgang i hjørner og nærmere veggene.

Den har også en trappesensor og tre forskjellige rengjøringsmoduser – Eco, Spot og Turbo. Botvac D7 har såkalt SpinFlow-teknologi, som bruker kraftfull sugeeffekt og presisjonsbørster for å fjerne alle spor av smuss.

Naturligvis kan den styres med en mobilapp, som ikke bare kan brukes for å starte rengjøringsprogrammer eller se statistikk om hvordan støvsugeren jobber, det kan også brukes til å sette opp virtuelle hindringer og sperre av hele rom eller bare deler av dem.

Ett steg fremover fra et allerede godt produkt

Techradar er smått betatt av dette produktet og beskriver det som en klar forbedring fra søskenmodellen Neato Botvac Connected, som de for øvrig også mener er et veldig godt produkt. Støvsugerens design er også noe som fremheves som et stort pluss.

Det Techradar er mest fornøyd med, er mobilappen. Funksjonen for å styre hvor støvsugeren skal og ikke skal rengjøre er en mulighet som de beskriver som svært praktisk, siden de har hatt å gjøre med støvsugere som har viklet seg inn i ledninger under skrivebord eller satt seg fast under sofaer og lignende.

En funksjon i appen er imidlertid et av minuspunktene for denne modellen. Appen gir deg nemlig mulighet til å tidsplanlegge rengjøringen, men dette var noe som Techradar hadde problemer med å få til å fungere. De kommenterer også støvbeholderens størrelse, men innrømmer at dette er et generelt problem for robotstøvsugere.

Til tross for mangelen på HEPA-filter blir dette vår testvinner i premiumklassen, blant annet takket være god rengjøring, lang rekkevidde og et relativt lavt støynivå.

  • Stillegående
  • God størrelse på støvbeholderen
  • Imponerende rekkevidde
  • Uten HEPA-filter
  • Komplisert tidsplanlegging
95

Beste pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

Techradar - juli 2018
Experttest av Neato Botvac D7 Connected