0 100 89 1

Test: Neato Botvac Connected - Bygget for å komme til i hjørner

Produkt: Robotstøvsuger Prisklasse: Mellomklasse Filter: Ultra Performance Lydnivå: 69 dB Ladetid: 180 min Bredde: 10 cm Høyde: 33,5 cm Vekt: 4,1 kg Batteritid: 120 min Mobilapp: Ja Maksflate: 460 m² Trappesensor: Ja

Hjørner og gulvlister kan være noen av de vanskeligste stedene for en robotstøvsuger å få tilgang til, men med Botvac Connected har Neato tenkt på nettopp dette. I stedet for å være rund har den en D-form, nettopp for å komme til i hjørner og ved kanter. For dette formålet har den en frontmontert børste, som Neato oppgir er 50 % bredere enn konkurrentenes.

Ellers har Botvac Connected en laser som skanner rommet og lar støvsugeren planlegge ruten etter eventuelle hindringer. Den har en trappesensor og går automatisk tilbake til ladestasjonen når batteriet begynner å bli lavt. Etter lading tar den opp jobben der den avbrøt. Neato oppgir at det maksimale rengjøringsområdet er 460 kvadratmeter.

Botvac Connected har Neatos patenterte såkalte SpinFlow-teknologi, som er utviklet for å kunne plukke opp smuss fra alle typer underlag. Det finnes også to forskjellige børster – en kombinasjonsbørste som er stillere, og en spiralbørste for mer effektiv rengjøring.

Smart mobilapp

Som de fleste av konkurrentene i denne prisklassen kan denne støvsugeren styres med en mobilapp. Den lar deg velge rengjøringsmodus og vise et kart over hvor støvsugeren jobber. Via appen kan du også styre støvsugeren manuelt.

Botvac Koblet får gode anmeldelser og anbefales av Wired. De mener den rengjør veldig bra, og at appen er praktisk og enkel å bruke. De mener også at støvsugeren navigerer veldig bra, og at man får mye ytelse for pengene.

Avhengig av rengjøringsmodus opplever de imidlertid at robotstøvsugeren er litt høylytt, og at den iblant er noe brå når den skal forsere et hinder. Avsperringer kan gjøres med en magnetstripe, som Wired ikke anser som like effektivt som en infrarød avsperring, slik enkelte av konkurrentene har. Videre mener testeren at børsten vikler seg inn i lange hårstrå litt vel ofte.

  • Mobilapp
  • God størrelse på støvbeholderen
  • Veldig bra rekkevidde
  • Ikke like stillegående som konkurrerende modeller
  • Uten HEPA-filter
  • Noe høy
89

Disse testene har vi gjennomgått

M3 - februari 2019
Experttest av elva robotdammsugare

Wired - september 2018
Experttest av Neato Botvac Connected