0 100 88 1

Test: Miele WCE320-NDS - en skånsom vaskemaskin med et annerledes doseringssystem

Produkt: Vaskemaskiner Prisklasse: Premium Type: Frontmatet Energiklasse: A+++ Kapasitet: 8 kg Lydnivå: 72 dB Sentrifugehastighet: 1 600 rpm Mål: 85 x 63,6 x 59,6 cm Vekt: 91,5 kg

Skyllemiddelrommet på WCE320-NDS har en noe spesiell utforming, da det har plass til Mieles egne doseringskapsler, det såkalte CapDosing-systemet. Dette betyr at du hvis du vil kan du bruke disse kapslene i stedet for å dosere vaske- og skyllemiddel selv.

Den har en kapasitet på 8 kg, noe som er godkjent, og høyest mulige energiklassifisering. Den kan selv bestemme hvor mye vann og strøm den trenger for å vaske den aktuelle mengden klær, og den har også Mieles patenterte trommel, som skal være mer skånsom mot klærne enn en "vanlig" trommel.

Ut over programmer for forskjellige typer tekstiler er det også et hurtigprogram som er under en time langt og et ekstra energieffektivt program. Det finnes også et spesielt program som impregnerer klærne dine gjennom såkalt varmefiksing.

Godt vaskeresultat, men noe høylytt

Råd & Rön gir denne vaskemaskinen 70 av 100 i vurdering. Testpanelet gir vaskeresultatet høye karakterer, både på bomull og syntetisk stoff, og også for resultatet av sentrifugeringen. Også vannforbruket får pluss i margen, og bruksanvisningen vurderes som lett å forstå seg på.

Karakterene er desto mer beskjedne når det gjelder hvor lett kontrollpanelet er å forstå, og testpanelet er heller ikke spesielt imponert over hvor godt maskinen skyller klærne. De er også av den oppfatning at maskinen er nokså høylytt under sentrifugeringen.

  • Høyeste energiklassifisering
  • Lavt vannforbruk
  • Skånsom trommel
  • Noe høylytt sentrifugering
  • Lav kapasitet
88

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön - juli 2019
Experttest av 151 tvättmaskiner