0 100 92 1

Test: Miele Scout RX1 - Beste robotstøvsuger i budsjettklassen

Velfungerende og med mange smarte funksjoner

Produkt: Robotstøvsuger Prisklasse: Budsjett Filter: AirClean Lydnivå: 60 dB Ladetid: 120 min Bredde: 8,9 cm Høyde: 35,5 cm Vekt: 3 kg Batteritid: 120 min Mobilapp: Nei Maksflate: 150 m² Trappesensor: Ja

Tyske Miele er kjent for sine høykvalitets hvitevarer, men de produserer også støvsugere og har en robotstøvsuger i sin produktlinje. Men lever den opp til samme standard som man forventer seg av hvitevarene?

Ved første øyekast ser den ut til å ha mange funksjoner for sin relativt lave pris. Trappesensor og kollisjonssensor er inkludert, noe som mer eller mindre er standard på robotstøvsugere i dag. Batteriet varer i 2 timer, og RX1 kan dekke opptil 150 kvadratmeter på én lading, noe som er mer enn tilstrekkelig. Ladingen unnagjøres raskt på bare 2 timer.

RX1 har en rekke ulike innstillinger og funksjoner for ulike anledninger. Den har et automatisk program, en modus spesielt tilpasset 2 kvadratmeter gulvplass, en modus for å ta hjørnene en ekstra gang og en turbomodus for hurtigrengjøring.

På selve støvsugeren er den en berøringsskjerm der du kan gjøre innstillinger og også stille inn en timer for rengjøringen. Men det følger også med en fjernkontroll som lar deg velge rengjøringsmodus og også styre støvsugeren manuelt.

God navigeringsevne

På toppen av RX1 sitter det et kamera som gjør at støvsugeren kan skanne rommet, og Miele oppgir at denne støvsugeren skal kunne klatre over terskler og teppekanter uten problemer.

Trusted Reviews ga RX1 nokså gode vurderinger. De syntes at den navigerte rundt i rommet på en god måte og bemerket at den ser ut til å lære seg hvor hindringene er. De opplevde den som stillegående og lett å rengjøre, og de likte også de fire forskjellige rengjøringsmodusene. Tepperengjøring fungerte generelt bra.

Resultatet var ikke fullt så bra på tregulv, der testeren måtte kjøre RX1 en gang til på samme sted for å få det ordentlig rent. Det hendte også at støvsugeren ble sittende fast i teppekanter, og ved en anledning brøt en av børstene av, noe testeren ga minus for, blant annet fordi det ikke følger med noen ekstra børster.

  • God størrelse på støvbeholder
  • God rekkevidde
  • Navigerer godt
  • Ingen mobilstyring
  • Dyr til et budsjettprodukt å være
  • Dårlig på tregulv
92

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - Juli 2018
Experttest av Miele Scout RX1

Trusted Reviews - februari 2016
Experttest av Miele Scout RX1