0 100 94 1

Test: Michelin X-Ice North 4 - Beste vinterdekk i test 2019

Ifølge testerne et av de beste piggdekkene på is noensinne

Kategori: Piggdekk Rullemotstand: C Våtgrep: A Lydnivå: 73 dB

Den fjerde generasjonen av Michelins X-Ice North har et spesialdesignet dekkmønster som gjør at dekket får plass til et større antall pigger enn tidligere. Når det gjelder selve piggen, er det en helt ny pigg laget av stål.

X-Ice North 4 har også et V-formet dekkmønster med et design spesifikt rettet mot fjerning av is- og snøpartikler. Blant hakkene i gummihælen er 50 % fler skåret helt til bunnen enn tidligere, noe som optimaliserer ytelsen under vinterforhold.

Utmerkede testresultater

Dette vinterdekket er kåret til best i test av Aftonbladet og nummer to i testen hos Teknikens Värld. I den sistnevnte testen får dekket ros for det høye antallet pigger og den ypperlige ytelsen på is. Aftonbladet kaller det for de beste piggdekkene de noen gang har kjørt på is.

Aftonbladets tester mener imidlertid at dekket bare har middels ytelse på våt asfalt, og at det noen ganger kan miste grepet. Som en av grunnene til at dekket ikke blir testvinner trekker Teknikens Värld frem at det ikke er best med hensyn til vannplaning.

Samlet sett er det imidlertid ingen tvil om at dette er et av de beste piggdekkene du kan kjøpe, enten du bor i Nord-Norge eller Oslo.

  • Utmerket grep på is og snø
  • Høyt antall pigger
  • Middels ytelse på våt asfalt
94

God pris hos: