0 100 84 1

Test: Mauviel M’Steel - Beste karbonstålpanne

Fungerer både på komfyr og i ovnen

Produkt: Stekepanner Materiale: Karbonstål Diameter: 28 cm Induksjon: Ja Non-stick-belegg: Nei Opphengsøye: Ja Ildfast: Ja

Franskproduserte Mauviel M'Steel er laget av svart karbonstål, en farge den får når den varmes opp på slutten av produksjonsprosessen. Karbonstålet har en høy tetthet for å hindre at ulike lukter setter seg fast i pannen. Ifølge produsenten er pannen lettere enn motsvarende støpejernspanne.

Denne stekepannen kan brukes på alle varmekilder og også i ovnen. En generell egenskap for karbonstålpanner er en god varmefordeling. Som andre karbonstålpanner får den en non-stick-overflate med tiden, men denne modellen er forhåndsbehandlet med bivoks fra fabrikken.

Blandede resultater i test

Mauviel M'Steel har blitt testet av Good Housekeeping, som gir den karakter 3 av 5. De synes den er bra på syding og gir kjøttet en fin farge. De liker også at håndtaket ikke blir varmt, og at pannen kan settes i ovnen.

De mener imidlertid at varmefordelingen ikke er den beste, og de har også sine betenkeligheter vedrørende rengjøringen, da det ikke er mulig å kjøre pannen i oppvaskmaskinen og man ikke bør bruke oppvaskmiddel. De mener ikke at maten setter seg fast i mindre grad enn for andre stekepanner. Videre mener de at pannen krever mye vedlikehold for å fungere som den skal.

Denne stekepannen blir vår testvinner i denne kategorien.

  • Ildfast
  • Håndtaket blir ikke varmt
  • Tvilsom varmefordeling i test
  • Nokså dyr
  • Bør ikke vaskes i maskin
84

Disse testene har vi gjennomgått

Good Housekeeping - december 2012
Experttest av Mauviel M'Steel