0 100 88 1

Test: iRobot Roomba 980 - Veldig god flaggskipmodell

Produkt: Robotstøvsuger Prisklasse: Premium Filter: HEPA Lydnivå: 70 dB Ladetid: 180 min Bredde: 9,2 cm Høyde: 35,1 cm Vekt: 4 kg Batteritid: 120 min Mobilapp: Ja Maksflate: 185 m² Trappesensor: Ja

Roomba 980 er flaggskipmodellen fra markedslederen iRobot. Den er lavt bygget for å komme under de fleste møbler og har en god rekkevidde på 185 kvadratmeter. Et innebygd kamera lar støvsugeren kartlegge rommene og eventuelle hindringer. Videre har den en trappesensor og et HEPA-filter.

For å utføre støvsugingen best mulig har Roomba 980 et par intelligente systemer for å optimalisere resultatene. Den har et såkalt AeroForce-system som øker sugekraften automatisk hvis støvsugeren beveger seg over et teppe, og den kan tilpasse seg automatisk etter flere typer underlag, som for eksempel parkett og vinylteppe.

Støvoppsamlerne mangler børster for å hindre hårfloker. Akkurat som man kan forvente seg av en støvsuger i denne prisklassen, har den også støtte for mobiltelefonstyring, blant annet for å kunne starte og avslutte en rengjøring, og å planlegge når støvsugeren skal kjøres.

Rengjør godt, men kan ikke fjernstyres

M3 gir Roomba 980 gode vurderinger og er generelt fornøyd med denne modellen, selv om den har enkelte problemer i hjørner. De forteller at det ikke fester seg like mye støv i Roomba 980s gummibørster som i vanlige børster, og støvsugerens ytelse på tykke tepper får mye skryt.

I tillegg til de nevnte problemene med hjørner kommenterer M3 også at det ikke finnes noen mulighet for å styre støvsugeren manuelt hvis den blir sitter fast, noe enkelte konkurrerende modeller har støtte for.

  • HEPA-filter
  • Mobilapp
  • God rekkevidde
  • Ikke fjernstyring
  • Problemer i hjørner
88

Disse testene har vi gjennomgått

Best Reviews - mars 2019
Experttest av fem robotdammsugare