0 100 84 1

Test: iRobot Roomba 680 - Prisgunstig alternativ

Produkt: Robotstøvsuger Prisklasse: Mellomklasse Filter: AeroVac Lydnivå: 61 dB Ladetid: 120 min Bredde: 9,3 cm Høyde: 40 cm Vekt: 3,5 kg Batteritid: 90 min Mobilapp: Nei Maksflate: 150 m² Trappesensor: Ja

iRobots Roomba-støvsuger må anses som en av de mest kjente produsentene av robotstøvsugere av de som er på markedet i dag. Roomba 680 er en modell som ligger i mellomsjiktet med hensyn til pris og funksjoner. Dette betyr imidlertid ikke at den har sparsomt med funksjoner.

Den har naturligvis en trappesensor, og den har også sensorer som detekterer hvor skittent gulvet er. Støvsugeren kan deretter justere seg etter selv behov. Den kan detektere hvilken type underlag den kjører på, for eksempel tregulv eller teppe, og justere børstenes høyde for å ligge så nær bakken som mulig. Den har dessverre ingen støtte for mobilapp.

God støvsuger for pengene

Best Reviews har gjort en sammenstilling av hvilke Roomba-modeller de anser som de fem beste, og de mener at Roomba 680 gir mest verdi for pengene av disse fem. De medgir imidlertid at den mangler en del av funksjonene som man finner på de dyrere modellene. De liker funksjonen for tidsplanlegging og mener at den enkelt tar seg fram over ulike typer underlag.

På den negative siden mener Best Reviews at den ikke er like god til å navigere som andre modeller, og at den har en tendens til å bli sittende fast. De oppgir også at den overser en del smuss, spesielt større partikler, og gir minus i margen for at den ikke støtter mobilapp.

  • God rekkevidde
  • God batterilevetid
  • Smarte sensorer
  • Liten støvbeholder
  • Ingen mobilapp
84

Disse testene har vi gjennomgått

Best Reviews - mars 2019
Experttest av fem robotdammsugare