0 100 88 1

Test: Hitachi R18DSL - Allsidig, men batteri er ikke inkludert

Produkt: Håndstøvsugere Prisklasse: Mellomklasse Lydnivå: Ikke oppgitt Batterilevetid: 40 min Ladetid: Ikke oppgitt Filter: Vaskbart Vekt: 0,92 kg

Denne håndstøvsugeren har den fordelen at den i tillegg til vanlig støvsuging også håndterer våtstøvsuging. Støvbeholderen har en sjenerøs størrelse på 0,67 liter, og batterilevetiden er på imponerende 40 minutter. Den har tre medfølgende tilbehør: ett børstemunnstykke, et fugemunnstykke og ett våtmunnstykke.

En ting som er verdt å huske på med denne støvsugeren, er at batteri og lader ikke er inkludert. R18DSL er en del av Hitachis "Tool Only"-serie, der samme batteri passer i flere av deres el-verktøy. Så hvis du ikke allerede har en maskin fra Hitachi som bruker det samme batteriet, må du kjøpe et separat.

Kan bli et dyrt kjøp

R18DSL får både ris og ros fra HomeFixated. De er imponert over sugekraften og den romslige beholderen, og de mener den klarer å suge opp rusk fra harde overflater på en god måte. Våtstøvsugingen får også pluss, da drøyt tre desiliter suges opp raskt, og man ser ikke tegn til vann i motoren.

Hundehår i tepper går derimot ikke like bra, men testeren medgir at dette ikke alltid er helt enkelt selv for støvsugere i full størrelse. Testeren synes også det er synd at det ikke medfølger noen ladestasjon som kan monteres på veggen, og han mener også at det er et dyrt kjøp hvis det er slik at du ikke allerede har et Hitachi-batteri.

  • Romslig beholder
  • Kan håndtere våtstøvsuging
  • Lang batterilevetid
  • Batteri og lader selges separat
88

Disse testene har vi gjennomgått

Home Fixated - november 2013
Experttest av Hitachi R18SDSL