0 100 90 1

Test: Hankook Winter I*Pike RS2 - Beste billige vinterdekk

Piggdekk med utmerket grep på snø, men mindre bra på asfalt

Kategori: Piggdekk Budsjett

Dette relativt billige piggdekket har dype, Z-formede snørifler, noe som ifølge Hankook i kombinasjon med et stort antall lameller gir et maksimalt grep på snø. For best mulig grep på is har dekket såkalte snørenner og kloformede kanter.

Dekket har også en ny piggteknologi, der det finnes en liten luke under piggen som gjør at den kan trykkes inn for å bevare holdbarheten. Rundt hver pigg er det også en bremseplate, for å hindre at piggene slites ved stillestående rattrotasjon. Så til å være billige dekk har I*Pike RS2 fremdeles en del gode egenskaper og kan være et godt alternativ for deg som skal kjøpe piggdekk.

Tvil om grepet om asfalt

Hankook Winter I*Pike RS2 får god omtale av Aftonbladet i deres store test av vinterdekk. Testeren roser dekket for dets ytelse på is og snø. Han mener at dekket griper og styrer veldig godt, og at grepet i verste fall går tapt bare korte øyeblikk.

Grepet på asfalt er imidlertid ikke helt optimalt. På både tørr og våt asfalt opplever testeren at dekkene bremser dårlig. Han liker heller ikke hvordan det styrer, og hadde ønsket at sidegrepet hadde vært bedre. Videre mener han at lydnivået er høyt.

  • Utmerket grep på snø og is
  • Skånsomt mot piggene
  • Tvilsom ytelse på asfalt
90

God pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

Aftonbladet - september 2018
Experttest av 22 vinterdäck