0 100 78 1

Test: Fiskars Brasserie - God panne, men den har sine brister

Produkt: Stekepanner Materiale: Støpejern Diameter: 27 cm Induksjon: Ja Non-stick-belegg: Nei Opphengsøye: Nei Ildfast: Ja

Denne støpejernspannen har et belegg av porselenemalje, som forenkler vedlikeholdet og beskytter den mot rust. Den tåler høye temperaturer på kokeplaten og opptil 240 grader i ovnen. I likhet med de fleste støpejernspanner har den ikke tradisjonelt non-stick belegg, men dette dannes naturlig i pannen etter hvert som den brukes.

Denne stekepannen har et trehåndtak som dessverre mangler opphengsøye. Og selv om stekepannen i seg selv er ildfast, er håndtaket ikke det, så det må eventuelt tas av hvis pannen skal plasseres i ovnen. Stekepannen kan heller ikke vaskes i oppvaskmaskin.

Lett å holde ren

Fiskars Brasserie blir testvinner i Expressens test av syv forskjellige stekepanner med en vurdering på 3,5 av 5. Expressen roser den for rask oppvarming og hvor godt den holder varmen. Det at den er lett å rengjøre, og at håndtaket ikke blir varmt, får også pluss.

Den får imidlertid trekk for at varmespredningen ikke er den beste, noe som ikke er uvanlig for støpejernspanner. Stekeresultatet får 3,3 av 5 i karakterer, og det som trekker mest ned, er resultatene for egg og pannekaker, som bare blir middels høye.

  • Rask oppvarming
  • Enkel å rengjøre
  • Håndtaket blir ikke varmt
  • Ujevn varme
  • Håndtaket må tas av hvis panne skal i ovnen
78

God pris hos:

Disse testene har vi gjennomgått

Expressen - mars 2018
Experttest av sju stekpannor