0 100 83 1

Test: Eufy RoboVac 11 - Tar seg ikke fram overalt

Produkt: Robotstøvsuger Prisklasse: Budsjett Filter: HEPA Lydnivå: 64 dB Ladetid: 300 min Bredde: 7,8 cm Høyde: 33 cm Vekt: 3 kg Batteritid: 100 min Mobilapp: Nei Maksflate: 120 m² Trappesensor: Ja

Eufy RoboVac 11 er en inngangsmodell som har en attraktiv pris, men du får derimot ingen typer ekstravaganser. Den har for eksempel ikke mulighet for styring via mobilapp; alt håndteres med en fjernkontroll. Den har seks forskjellige rengjøringsmoduser: Auto, Edge, Spot, Max, Single Room og Manuell.

Batteriet tar omtrent fem timer å lade opp og varer i ca. 100 minutter, som er fullt godkjent. Støvsugerens overside er laget av herdet glass, og støvbeholderen rommer 0,6 liter, som er en normal, men god størrelse. Hele støvsugeren er 7,8 cm høy – ikke så verst.

Som de fleste robot støvsugere på markedet i dag har denne modellen en trappesensor som gjør det mulig å detektere og unngå avsatser og andre høye nivåer. Den kan imidlertid ha problemer med ledninger, i den grad at Eufy anbefaler at du ikke har ledninger på gulvet når støvsugeren går, da den kan kjøre seg fast.

Blandede vurderinger i test

Tom's Guide beskriver RoboVac 11 som en god budsjettmodell, men prisen betyr imidlertid at man også må gi avkall på enkelte ting. De er fornøyd med batteriets levetid og støvbeholderens størrelse, og de synes at fjernkontrollen er enkel å bruke. De mener at den generelle ytelsen er god.

Den har imidlertid enkelte problemer med tykkere tepper, og generelt opplevde testeren at den satt seg fast litt vel ofte, noen ganger uten noen åpenbar årsak. Testeren mener det er synd at det ikke er mulig å overvåke robotstøvsugeren med en mobilapp, som hadde gjort det lettere å holde styr på støvsugerens fremdrift og hvor i rengjøringsprogrammet den befinner seg.

  • Relativt lav
  • God størrelse på støvbeholderen
  • Ingen mobilstyring
  • Setter seg for lett fast
  • Har problemer med tykkere tepper
83

Disse testene har vi gjennomgått

Tom's Guide - oktober 2017
Experttest av Eufy RoboVac 11