0 100 90 1

Test: Electrolux Pure i9 PI91-5SSM - Beste robotstøvsuger i mellomklassen

Høylytt, men effektiv

Produkt: Robotstøvsuger Prisklasse: Mellomklasse Filter: Vaskbart Lydnivå: 75 dB Ladetid: 120 min Bredde: 8,5 cm Høyde: 32,5 cm Vekt: 3,3 kg Batteritid: 60 min Mobilapp: Ja Maksflate: 60 m² Trappesensor: Ja

Electrolux Pure i9 ser ikke ut som de fleste andre robotstøvsugere i dag. Der runde støvsugere er det vanligste, er Pure i9 svakt trekantformet og har dessuten bare en børste i det ene "hjørnet", i stedet for å ha børster på begge sider som de fleste av konkurrentene. Den har imidlertid en rullebørste foran, og Electrolux mener at denne formen gjør den mer effektiv i hjørner.

Hele støvsugeren er relativt lav – 8,5 cm – og skal kunne ta seg inn under de fleste møbler i hjemmet. Den kan klatre over terskler som er opptil 2,2 cm høye og har et såkalt 3D Vision-system som kartlegger rommet og eventuelle hindringer.

På oversiden er det et display som viser tiden, og berøringsknapper som lar deg starte og stoppe rengjøringen, og velge forskjellige rengjøringsprogrammer. Dette kan også gjøres med den tilhørende mobilappen.

Noe høylytt, men systematisk

Pure i9 får høye vurderinger av M3. De mener at produktet er stilig, og at den tilhørende appen er enkel og brukervennlig. Videre mener de at denne versjonen av Pure i9 er mye mer systematisk enn tidligere versjoner, og at resultatet blir bra. De synes også at sensorsystemet er effektivt.

De peker imidlertid på at Pure i9 er høylytt, noe de velger ikke å legge så mye vekt på, siden resultatet blir såpass bra. Mangelen på HEPA-filtre og at det ikke er mulig å sette opp virtuelle avsperringer for støvsugeren, er andre ting de kommenterer.

  • Mobilapp
  • God størrelse på støvbeholderen
  • Rengjør godt
  • Ikke like stillegående som konkurrerende modeller
  • Kort rekkevidde
  • Uten HEPA-filter
90

Disse testene har vi gjennomgått

M3 - februari 2019
Experttest av elva robotdammsugare