0 100 91 1

Test: Electrolux EW6F6248G5 - En vaskemaskin som kan fungere bra for allergikere

Produkt: Vaskemaskiner Prisklasse: Budsjett Type: Frontmatet Energiklasse: D Kapasitet: 8 kg Lydnivå: 74 dB Sentrifugehastighet: 1 400 rpm Mål: 85 x 60 x 60 cm Vekt: 68,5 kg

Electrolux EW6F6248G5 har energiklassifisering D – midt på skalaen i henhold til den nye standarden. Det finnes vaskemaskiner i denne prisklassen som har klasse B eller A, men C og D er det vanligste, så det kan betraktes som normalt i forhold til prisen. Lydnivået ligger op 74 desibel – ikke direkte lydløst, men heller ikke dette noe uvanlig.

Electrolux' såkalte SensiCare-system justerer automatisk lengden på programmet og mengden vann etter hvor mye tøy du legger i. Dette sparer energi og vann, men betyr også at klærne dine ikke vaskes lenger enn nødvendig, noe som også reduserer slitasje.

Ellers er programutvalget variert, med spesialprogrammer for blant annet sportsplagg, jeans, syntetisk stoff og silke, og det er også et eget antiallergi-program.

Du bør lese bruksanvisningen for å få mest mulig ut av vaskemaskinen
De som har kjøpt denne vaskemaskinen, er generelt svært godt fornøyd med den. En ting den får mye skryt for, er at den er stillegående, og at den rommer mye vask og sentrifugerer godt. Råd & Rön er enige i at den sentrifugerer bra, og gir også et pluss for hvor godt den vasker, og for vannforbruket.

Noen kjøpere reagerer imidlertid på at standardprogrammet for bomull er veldig langt, og at funksjonene på maskinen er vanskelige å forstå uten bruksanvisning. Råd & Rön mener den er direkte dårlig på skylling og at sentrifugeringen er for høylytt.

  • Vasker godt
  • Stille under vask
  • Sentrifugerer veldig bra
  • Mange funksjoner å lære seg
  • Høylytt sentrifugering
  • Kunne ha skylt bedre
91

Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön
Experttest av 74 tvättmaskiner

WhiteAway
Kundrecensioner av Electrolux EW6F6248G5