0 100 81 1

Test: Ecovacs Deebot Slim 2 - Billig, men ikke optimal for alle overflater

Produkt: Robotstøvsuger Prisklasse: Budsjett Filter: HEPA Lydnivå: 60 dB Ladetid: 240 min Bredde: 5,6 cm Høyde: 31 cm Vekt: 2,2 kg Batteritid: 110 min Mobilapp: Ja Maksflate: 130 m² Trappesensor: Ja

Deebot Slim 2 er, akkurat som forgjengeren, en liten og praktisk robotstøvsuger. Den er bare 5,6 centimeter høy, noe som gjør at den tar seg inn på de fleste steder, og den veier kun 2,2 kg. Den lille størrelsen betyr imidlertid at støvbeholderen er i minste laget, kun 0,32 liter i volum.

Den har tre forskjellige rengjøringsmoduser: en automatisk modus, en modus kalt "Edge", der den støvsuger rundt kantene på rommet, og modusen "Spot", som er beregnet for situasjoner der et bestemt sted på gulvet trenger litt ekstra behandling. Hvis batteriet begynner å gå ut, går robotstøvsugeren automatisk tilbake til ladestasjonen.

Videre har den sensorer for å detektere trapper og andre høye nivåer, og dessuten en kollisjonssensor for å forhindre at den kjører inn i møbler og lignende. Inntaket er et direkteinnsug som Ecovacs påstår skal være flokefritt og ekstra godt egnet for dyreeiere. Støvsugeren har imidlertid ingen rullebørste. Det følger med tilbehør for tørrmopping.

Styring med fjernkontroll eller mobil

Støvsugeren styres enten med en fjernkontroll eller en mobilapp. På fjernkontrollen kan du for eksempel endre rengjøringsmodus eller styre støvsugeren manuelt. I mobilappen kan du blant annet se hvor støvsugeren er i rengjøringsprogrammet, og også planlegge rengjøringen, hvis det er slik at du vil slippe å tenke på når det er på tide å støvsuge igjen.

Deebot Slim 2 får blandede anmeldelser av Trusted Reviews. De synes at støvbeholderen er lett å tømme og vurderer støvsugeren som praktisk, da den er lav nok til å komme inn under de fleste møbler og gjenstander. Alt i alt syntes de at resultatet ble bra på harde gulvflater, spesielt med mopp-tilbehøret påmontert, og de likte også den tilhørende mobilappen.

Dessverre opplevde de også en del problemer med Deebot Slim 2. Deres erfaring er at støvsugeren ikke alltid når helt inn til gulvlistene. De beskriver også støvsugerens evne til å støvsuge tepper som svært dårlig, og under testene hadde støvsugeren problemer med å oppdage lave avsatser og klatre over lave hindringer.

  • Billig
  • Kompakt størrelse
  • Mobil styring
  • Liten støvbeholder
  • Har problemer med tepper
  • Kan ikke klatre over hindringer
81

Disse testene har vi gjennomgått

Trusted Reviews - februari 2018
Experttest av Ecovacs Deebot Slim 2