0 100 85 1

Test: Dyson 360 Eye - Fenomenal rengjøring, men litt høy

Produkt: Robotstøvsuger Prisklasse: Premium Filter: Vaskbart Lydnivå: 70 dB Ladetid: 150 min Bredde: 12 cm Høyde: 24,2 cm Vekt: 2,4 kg Batteritid: 45 min Mobilapp: Ja Maksflate: Ikke oppgitt Trappesensor: Ja

Dyson er kjent for å produsere ukonvensjonelle, men velfungerende produkter. Hvis du for eksempel ser på en hårføner eller støvsuger fra Dyson, ser de ikke ut som noe du har sett før, og deres robotstøvsuger 360 Eye er litt i samme landskap.

Den har riktignok et temmelig likt design som andre robotstøvsugere, med en rund form, men den er pent utformet i grå plast med blå detaljer. Både filter og støvbeholder sitter montert utenpå støvsugeren og er lett å få tilgang til. Dyson skryter for øvrig av at støvsugeren filtrerer bort allergener i luften og blåser ut luft som er renere enn luften du selv puster ut.

I motsetning til de fleste andre robotstøvsugere har 360 Eye larveføtter i stedet for hjul, noe Dyson mener gir bedre terrengegenskaper enn konkurrentene. Den har naturligvis en trappesensor for å unngå at den raser ned trapper og andre avsatser. Oppå støvsugeren sitter det er kamera som tar bilder i 360 grader for optimal kartlegging.

Tar seg ikke inn under sofaen

Dyson mener at hemmeligheten bak 360 Eyes ytelse er at deres såkalte V2-motor er like kraftig som motoren i en fullstor støvsuger til tross for det kompakte formatet. I tester utført av Dyson har 360 Eye vist dobbelt så mye sugekraft som sine konkurrenter.

Trusted Reviews har anmeldt 360 Eye og gir den svært gode vurderinger. De beskriver sugekraften som eksepsjonell, og ved sammenligning med en konkurrerende modell var rengjøringsresultatet klart bedre. De mener også at den er veldig effektivt med hensyn til hvordan den tar seg fram, og at den får mye gjort i løpet av den relativt korte batterilevetiden på 45 minutter.

Den er imidlertid ikke uten mangler. Den er ikke like bred som de fleste robotstøvsugere, men den er også merkbart høyere og har problemer med å komme seg inn under sofaer. Den tilhørende mobilappen var heller ikke helt stabil under testen, og kameraet har problemer med å ta gode bilder når lysforholdene ikke er optimale.

  • Stillegående
  • Mobilapp
  • Larvebånd istedenfor føtter
  • Noe høy
  • Kort batterilevetid
  • Liten støvbeholder
85

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - Juli 2018
Experttest av Dyson 360 Eye

M3 - februari 2019
Experttest av elva robotdammsugare

Trusted Reviews - oktober 2017
Experttest av Dyson 360 Eye